Maidencall voor ‘s werelds grootste roroschip

04 september 2015

Persbericht: Havenbedrijf Amsterdam NV

De MS Höegh Target is met een dekoppervlak van 71.400 m2 en een capaciteit van 8500 auto’s het grootste roroschip op dit moment.  Vandaag is het de eerste keer dat de Höegh Target voor de kade ligt van Waterland Terminal en Koopman Car Terminal.


Hoëgh -TargetOm 14:00 uur overhandigde de rijkshavenmeester Janine van Oosten het havenschildje uit aan kapitein Jian Zhong Chen tijdens de traditionele maidencall ceremonie. Van Oosten: “We zijn als haven trots op de komst van dit bijzondere schip. Het is niet alleen de grootste in zijn soort, maar kent door het bijzondere ontwerp ook een brandstofgebruik dat lager ligt dan soortgelijke kleinere schepen.”

 

De rederij Höegh Autoliners loopt de haven van Amsterdam al sinds de jaren ’70 aan en is een belangrijke locatie voor Höegh. Höegh Autoliners brengt voornamelijk nieuwe auto’s, waaronder Nissan, vrachtwagens, zwaar materieel zoals graafmachines en machineonderdelen. De lading wordt gelost bij Waterland Terminal en Koopman Car Terminal in de Amsterdamse haven.

Contactgegevens
Koopman Car Terminal B.V.
Maltaweg 3
1044 AH Amsterdam
branches: General cargo stevedores, container & RO/RO
fax:
tel: +31 20 506 13 20

meer informatie