MEO 75 jaar!

07 juli 2016

Bron: Havenbedrijf Amsterdam  

Logistiek dienstverlener MEO vierde vorige maand haar 75-jarig bestaan met een groot feest voor vierhonderd medewerkers, relaties en klanten op de MEO-locatie in Velsen. Een heugelijke samenkomst die de groei, successen en mentaliteit van het bedrijf benadrukte. 

Het jubileumfeest werd geopend door John de Boer, general manager van MEO. Hij benadrukte dat samenwerking hen heeft gebracht van een bedrijf met een paar man personeel in 1941 tot 175 medewerkers in 2016. 

MEO-75MEO komt oorspronkelijk uit West-Friesland en staat voor Medemblik En Omstreken. Het bedrijf begon als Transportbond Medemblik en maakte producten voor de handel vanaf de veiling verzendklaar voor transport. In de jaren zestig en zeventig verplaatsten de werkzaamheden zich naar de havens in het Noordzeekanaalgebied. In de haven van Beverwijk werden de eerste schepen met pootaardappelen geladen, terwijl in de Amsterdamse haven werd gesjouwd met cacaobalen. Het werk in cacao nam in de jaren tachtig toe en de groep werd na de eeuwwisseling in 2006 uitgebreid met Amsterdam Coldstore Solutions (ACS). In 2011 vormde MEO samen met Thor Shipping en ACS de TMA Group. Sinds 2014 maakt ook Holland Cargo Terminal (HCT) onderdeel uit van de groep. 

MEO’s West-Friese mentaliteit van ‘niet lullen, maar poetsen’ is in driekwart eeuw  bedrijfsvoering altijd van grote waarde gebleken. Ook bij de latere collega-bedrijven Thor Shipping en ACS leeft deze mentaliteit door. De TMA Group bevordert al sinds jaar en dag de samenwerking tussen de havens in het Noordzeekanaalgebied middels op- en overslag in aardappelen, staalpakketten, hout en cellulose. Vanaf de HCT terminal zijn windmolens voor het Westermeerwind-project geassembleerd en verscheept. Westermeerwind werd in juni officieel geopend en is het grootste nearshore-windpark van Nederland. 

Amports feliciteert MEO van harte; op naar de volgende 75 jaar!