Nieuwe man bij Havenbedrijf Amsterdam NV

06 november 2015

 

Michiel de Brauw is per 1 november 2015 de nieuwe chief financial officer (CFO) van Havenbedrijf Amsterdam NV. De Brauw heeft de afgelopen jaren gewerkt als CFO bij DHL Supply Chain. Daarvoor was hij werkzaam als CFO voor Danzas en Royal Nedlloyd. Binnen HbA zal De Brauw onder meer verantwoordelijk zijn voor financiën en informatiemanagement.


Michiel -de -BrauwDe Brauw (1959) heeft in Groningen Economie gestudeerd en ervaring in het bouwen van goed presterende teams en het verbeteren van managementinformatie, kostenbesparing en innovatie. In reactie op zijn benoeming zegt Dertje Meijer, CEO HbA: “Wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van Michiel als CFO. Hij zal een nieuwe impuls geven aan de missie van het havenbedrijf om meer toegevoegde waarde te creëren.”

Ook René Smit, voorzitter van de Raad van Commissarissen van HbA is blij met zijn komst: “Michiel is een ervaren financieel bestuurder die jarenlang bij een internationaal logistiek bedrijf zijn sporen heeft verdiend. Hij zal een belangrijke bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van het havenbedrijf.”

Michiel de Brauw volgt met zijn benoeming Ed Nieuwenhuizen op.