Nieuwkomer FinCo stapt in de Nederlandse oliehandel

05 februari 2015

 

ENVIEM en FinCo hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor overname van een aantal bedrijfsonderdelen van de Wholesale Divisie van ENVIEM, te weten de GULF groothandel activiteiten in Nederland. ENVIEM is onder andere bekend van de GULF en TinQ tankstations, de ENVIEM olieopslag terminal en het afvalverwerkingsbedrijf MAIN in de Petroleumhaven te Amsterdam.  

In 2012 heeft ENVIEM de terminal in Amsterdam uitgebreid met een K1-gedeelte, compleet met ruim 60.000 m3 opslagcapaciteit en een nieuw laadrek voor truckbeladingen. Deze terminal ligt naast de FinCo terminal (FTA) in de Petroleumhaven. FinCo is een in 2013 opgerichte onderneming actief in de downstream oliemarkt in Nederland als ook in Azië onder de naam AFCO met het hoofdkantoor in Singapore. FinCo heeft in Nederland onder andere een opslag terminal in Amsterdam (FTA) en is actief op het gebied van bunkering, groothandel als ook directe leveringen van minerale en bio brandstoffen. 

Met het samenvoegen van de activiteiten zal FinCo haar positie in de Nederlandse markt verder versterken en een breder dienstenpakket kunnen aanbieden aan haar klanten.