OBA neemt nieuw terrein in gebruik

25 april 2014

 

Met de overname per 1 april van het ACP-terrein heeft OBA Bulk Terminal Amsterdam haar terrein aan de Westhavenweg met 9 hectare uitgebreid. Het ACP-terrein was voorheen in gebruik door Rietlanden voor de op- en overslag van met name steenkolen. In de nieuwe situatie vormen de OBA-terreinen van Main Terminal, ACP en Terminal Noord een integraal geheel met een totale kadelengte van 1,7 km en een opslagterrein van 70 hectare.

Hoofd Commerciële Zaken van het bedrijf, Hans Mattheyer, laat weten dat OBA opnieuw een belangrijke stap heeft gezet in zowel efficiëntie als flexibiliteit om zo een verdere optimalisatie van de dienstverlening naar haar klanten te bereiken. “Ook ontstaan door de samenvoeging nieuwe operationele en technische mogelijkheden om het gebruik van transportbanden te intensiveren. Hierdoor zal het aantal overslagbewegingen en interne transporten middels laadschoppen en vrachtauto’s sterk afnemen met positieve milieueffecten als gevolg.”

Het mv Sea Triumph, een capesize-schip van 292 meter lang en 45 meter breed, was het eerste vaartuig dat de ingebruikname van de ACP-kade flink opluisterde. De lading bestond uit ruim 100.000 mt kolen uit Columbia bestemd voor diverse elektriciteitscentrales. De lossing werd uitgevoerd met OBA’s 50-tons drijfkraan Het Nijlpaard.

OBA is het op één na grootste bulkoverslagbedrijf van Nederland en behandelde in 2013 in totaal 22 miljoen ton grondstoffen voor diverse grote industrieën zoals de elektriciteits-, staal-, mengvoeder-, biomassa- en chemiesector.

 

 

Contactgegevens
OBA Bulk Terminal Amsterdam
Westhavenweg 70
1042 AL Amsterdam
branches: Logistic service, forwarding, warehousing, Dry & liquid bulk handling terminals, Logistics
fax:+31 20 611 82 15
tel: +31 20 587 37 37

meer informatie