Opening nieuw Vakwijs trainingscentrum

04 februari 2016

 

Aan de Basisweg in Amsterdam is 2 februari de nieuwe vestiging van Vakwijs Opleidingen geopend. De Amsterdamse wethouder van Economische Zaken Kajsa Ollongren verrichtte de openingshandeling in aanwezigheid van ruim 200 genodigden. Met een druk op de knop werd met veel spektakel een volledige fabriekslijn voor de productie van flesjes vruchtensap in bedrijf gesteld, één van de levensechte praktijkopstellingen waar Vakwijs om bekend staat. 

Ollongren liet in haar toespraak haar licht schijnen over het belang van techniekopleidingen voor Amsterdam en verraste het aanwezige publiek met de mededeling dat Vakwijs twee vluchtelingen gaat opleiden en op een leerbaan gaat plaatsen. Koen Overtoom van het Havenbedrijf Amsterdam nam de aanwezigen mee in het belang van opleidingsfaciliteiten voor de aantrekkelijkheid van Amsterdam en de Amsterdamse haven als vestigingslocatie. Daarnaast werden er convenanten getekend met vertegenwoordigers van het Regio College, het Nova College en het ROC van Amsterdam, waarin de bestaande samenwerkingsafspraken en de toekomstige intenties tussen Goflex en Vakwijs en het regionale MBO zijn bekrachtigd. 

Peter van Winssen, directeur van Vakwijs Opleidingen, kijkt terug op een geslaagde dag: “De opkomst was grandioos, er zijn mooie woorden gesproken en afspraken bekrachtigd. Maar ik ben vooral blij dat we meer dan 200 mensen hebben laten zien wat we kunnen en hoe mooi het techniekvak toch eigenlijk is.” 

VakwijsVakwijs Opleidingen is specialist op het gebied van technische trainingen en opleidingen binnen een levensechte context. Vakwijs Amsterdam is verhuisd van een beperkte opleidingsruimte van 200m2 naar een faciliteit van ruim 1100m2 op de Basisweg. Hiermee staat een opleidingslocatie met een enorm potentieel klaar om opleidingsvragen te vertalen naar modulaire, levensechte praktijkgerichte trainingen.