Opnieuw 12 nieuwe Viking riviercruiseschepen

02 april 2015

 

Viking River Cruises heeft andermaal gelijktijdig twaalf nieuwe riviercruiseschepen gedoopt. Ondergingen op 24 maart aan de kade bij Passengers Terminal Amsterdam acht schepen de plechtigheden, nog eens vier werden op hetzelfde moment in het Duitse Rostock gedoopt. 

Viking -250Net als voorheen zijn ook de nieuwe schepen gebouwd bij de Meyer Neptun Gruppe in Rostock. De nieuwe schepen zijn bestemd voor de Rijn, Main, Donau en Elbe en worden daar na de doop ingezet voor nieuwe riviercruises. De afmetingen van de longships, 134,90 meter lang en 11,45 breed, zijn afgestemd op die rivieren. Van de schepen is alleen de basis gelijk: 95 tweepersoonshutten voor de passagiers en 31 voor de bemanning. Elk schip heeft een crew van 45 medewerkers. 

Inmiddels werken er 3.500 mensen bij Viking River Cruises. 

Vanaf 2017 gaat de rederij in Amerika op de Mississippi varen met twee schepen. De thuishaven van deze schepen wordt New Orleans. Het voornemen is het aantal schepen in de VS uit te breiden tot zes stuks. De in Amerika gebouwde riviercruiseschepen worden groter dan de huidige riviercruiseschepen in Europa en zijn geschikt voor 300 passagiers.