Overname PTA door Havenbedrijf Amsterdam

20 november 2015

 

Havenbedrijf Amsterdam neemt aan het einde van dit jaar het meerderheidsbelang (51 procent) van NS Stations in Passenger Terminal Amsterdam (PTA) over. Had het havenbedrijf al 49 procent van de aandelen in handen, de nieuwe situatie betekent dat PTA in 2016 een volledige dochter wordt. 

De cruiseactiviteiten van PTA sluiten naadloos aan bij die van Havenbedrijf Amsterdam - dat de Amsterdamse haven beheert, exploiteert en verantwoordelijk is voor vlotte, veilige en duurzame manier van scheepsbegeleiding, waaronder cruisevaart. De overname biedt meer mogelijkheden om de cruiseactiviteiten optimaal te faciliteren en synergievoordelen te realiseren. 

Koen Overtoom, operationeel directeur Havenbedrijf Amsterdam: "Door deze strategische overname zetten we Amsterdam als cruisestad nog beter op de kaart bij de internationale cruiserederijen. Cruisepassagiers zorgen voor circa € 90 miljoen per jaar aan inkomsten. Het zijn toeristen die geld uitgeven en daarmee bijdragen aan de economie van de regio."

Rene Kouwenberg, directeur PTA: ‘"Deze transactie bevestigt het vertrouwen van het havenbedrijf in onze organisatie. We verwachten dat we samen de komende jaren onze positie in de cruisemarkt versterken en bijdragen aan een verdere impuls aan de stad en regio." 

Aardig detail: PTA werd onlangs uitgeroepen tot Port of the Year.