Persbericht: Peterson SBS breidt dienstverlening uit met meerderheidsbelang in 80:20

17 december 2012Peterson SBS heeft een 60% belang verworven in het distributie bedrijf 80:20 Procurement Services Limited. Deze aankoop stelt Peterson SBS in staat om haar bestaande inkoop en materieelbeheer diensten te versterken en uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en internationaal.


Door gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van Peterson dat 65 landen omvat, heeft 80:20 de mogelijkheid om haar klantenbestand uit te breiden. Sinds de oprichting in 2004 is 80:20 aanzienlijk gegroeid met behaalde omzetten van meer dan £ 10 miljoen. 80:20 heeft momenteel 20 medewerkers werkzaam op de basis in Tullos, Aberdeen. Het bedrijf zal opereren als een stand-alone business en directeuren Paul Dorward en Tony Bannon zullen hun post behouden, samen met al het personeel.

Erwin A. Kooij, CEO van Peterson SBS zegt: "We leveren momenteel inkoopdiensten aan onze klanten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Deze investering geeft onze klanten toegang tot E-Pro, 80:20's innovatieve en state of the art E-PORTAL systeem dat inkoopkosten voor klanten vermindert en zorgt voor een eersteklas service.

Het creëren van meerwaarde voor onze klanten heeft altijd prioriteit. We hebben een bewezen staat van dienst als het gaat om het optimaliseren van logistieke processen in de olie en gas industrie, of dat nu gaat over het opzetten en managen van offshore-supply bases voor meerdere gebruikers, de invoering van vessel sharing concepten of het aanbieden van magazijn management oplossingen. 80:20 heeft een sterke reputatie op het gebied van inkoop binnen de olie en gas markt. Met behulp van geavanceerde systemen bieden zij een geïntegreerd pakket aan waarmee het inkoopproces verder gestroomlijnd wordt. Voor ons is dit een voor de hand liggende volgende stap. "

Tony Bannon, directeur van 80:20 zegt: "Gedurende de laatste acht jaar is 80:20 enorm gegroeid en onze volgende stap is om internationaal uit te breiden. We hebben een sterke basis in Aberdeen en we worden voortdurend benaderd door onze huidige en potentiële klanten om onze diensten mondiaal uit te breiden. Dit bracht ons in contact met Peterson SBS. We werken momenteel met Peterson SBS aan kansen in Europa, Rusland, het Caribisch gebied, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Door aan te haken op het bestaande Peterson netwerk zijn we in staat om de set-up kosten voor het opstarten in een nieuw land aanzienlijk te verminderen. Aanvullend zal het wereldwijde netwerk van Peterson ons de mogelijkheid geven om snel inkoop hubs te creëren op de internationale locaties, hetgeen ons in staat stelt om een vliegende start te maken. De verwachte groei zal resulteren in het vergroten van ons personeelsbestand.

Er is duidelijke synergie tussen onze bedrijven. "Dit is een zeer spannende fase voor 80:20 en onze toewijding aan onze klanten is ongewijzigd door ze te voorzien van producten op een kosteneffectieve en efficiënte manier.”

80:20 koopt goedkope consumptiegoederen en eenmalige leveringen voor rekening van haar klanten, hierbij onderhandelen zij de beste prijs en leveren meerwaarde door middel van innovatieve kosten modellen op maat voor elke klant. Voor meer informatie bel +44 1224 295 025 of ga naar www.8020.co.uk.

Peterson SBS biedt een uitgebreid assortiment aan veilige en betrouwbare logistieke oplossingen voor de energie-industrie vanaf strategische locaties rond de Noordzee en wereldwijd. Peterson SBS verstrekt al meer dan 40 jaar diensten aan de olie-en gas-industrie. De organisatie is uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk met faciliteiten in een aantal prominente havens, waaronder een grote geïntegreerde base in Aberdeen. Meer over Peterson SBS is te vinden op www.pcugroup.com of door te bellen met +31 22 368 52 09.

Contactgegevens
Peterson IJmuiden BV
Westerduinweg 10
1976 BV IJmuiden
branches: Agents and shipbrokers, General cargo stevedores, container & RO/RO, Logistic service, forwarding, warehousing, Port, shipping and cargo services, Offshore oil and gas services
fax:+31 255 54 65 50
tel: +31 23 368 53 06

meer informatie