PTA wint Port of the Year-award

04 oktober 2015

 

De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) heeft tijdens de Seatrade Cruise Awards 2015 in Hamburg beslag gelegd op de Port of the Year-onderscheiding. Het was voor het eerst dat een Nederlandse haven zich onder de genomineerden schaarde – en vervolgens ook nog won!

De negende editie van de jaarlijkse Seatrade Cruise Awards, voorheen Seatrade Insider Cruise Awards, vond dit jaar plaats in Hamburg. De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) stond met de havens Leixoes (Portugal) en San Francisco (Verenigde Staten) op de shortlist voor de prestigieuze Port of the Year-award. Een onafhankelijk panel van ervaren specialisten in de cruise-industrie bepaalde op 9 september de uiteindelijke winnaar.

Port Of The YearEen trotse Dick de Graaff, commercieel manager Passenger Terminal Amsterdam (PTA), schatte de kansen vooraf voorzichtig in: “Doorgaans winnen havens die geïnvesteerd hebben in bijvoorbeeld een nieuwe terminal. Daar zijn tientallen miljoenen euro’s mee gemoeid. We zaten in de race met het Portugese Leixoes, dat vijftig miljoen investeerde, en San Francisco (honderd miljoen). Dat we bij de laatste drie zaten, gaf aan dat de jury niet puur keek naar investeringen in gebouwen, maar ook naar investeringen in de softe kant. Maar nog was het onvoorspelbaar waar de jury voor zou gaan. Eerlijk gezegd schatte ik onze kansen op fiftyfifty.” 

Wij feliciteren Passenger Terminal Amsterdam met deze fantastische erkenning!