Rondvaarten door de echte Amsterdamse haven

12 mei 2014

Persbericht: Havenbedrijf Amsterdam NV

Bedrijvigheid voelen, zien en ruiken 

 

De bedrijvigheid van de Amsterdamse haven ontdekken is nu mogelijk. Havenbedrijf Amsterdam organiseert rondvaarten door de havenbekkens die normaal gesproken alleen voor de beroepsvaart toegankelijk zijn. Vanaf 18 mei tot en met 12 oktober zijn rondvaarttochten door de Amsterdamse haven. 

Tijdens de rondvaart komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de goederenstromen zoals olie, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen aan bod. De 24-uurs bedrijvigheid is hierdoor van dichtbij te zien en te ervaren. 

Havenrondvaarten
Deze speciale rondvaart wordt georganiseerd door Havenbedrijf Amsterdam, samen met rederij De Nederlanden op het salonschip ‘Peter de Grote’. Tijdens een vaartocht van twee uur wordt in het havengebied gevaren onder begeleiding van een gids. Deelname kost €17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen €9,50. De vaartochten vinden één keer in de drie weken plaats vanaf 18 mei tot en met 12 oktober. Voor meer informatie en reserveren zie www.havenrondvaarten.nl 

Havenfietsroutes
Speciaal voor fietsers zijn er vier bewegwijzerde routes door de haven, ieder met een eigen karakter en voorzien van informatieborden op markante punten. De routes zijn:

  • Westhavenroute, natuur en industrie in de haven gaan goed samen
  • Stadhavenroute door de Minervahaven, dé plek voor de creatieve sector
  • Ruigoordroute, richting kunstenaarsdorpje Ruigoord in de haven
  • Hemhavenroute langs grote kolenbergen naar het Noordzeekanaal

 

 

Contactgegevens
Port of Amsterdam NV
De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
branches: Authorities and institutions
fax:+31 20 620 98 21
tel: +31 20 523 45 00

meer informatie