SeaMar bestelt Multipurpose Offshore Support Vessel bij Shipyard De Hoop

29 maart 2013

 

Seamar

 

SeaMar Subsea BV heeft een contract gesloten met Shipyard De Hoop voor de levering van een Multifunctioneel Offshore Support Vessel. Deze OSV is speciaal ontworpen om aan strenge milieueisen te voldoen. Het diesel-elektrisch aangedreven 65 meter schip zal worden gekenmerkt door een laag brandstofverbruik en zal Clean Ship / Green Passport / SPS2008 inclusief een hoog comfort class notatie verkrijgen, waardoor dit het eerste offshore schip in Nederland zal worden dat aan deze specificatie voldoet.

Dit DP2-klasse schip heeft een ergonomisch ontworpen accommodatie voor totaal 52 bemannings- en personeelsleden in enkele of dubbele hutten, compleet met vergaderzalen, kantoren, recreatieruimten en een fitnessruimte. Het schip zal worden bemand en beheerd vanuit Nederland, varend onder Nederlandse vlag en geregistreerd met thuishaven Den Helder.

Het schip heeft een voortstuwingssysteem dat bestaat uit twee 900kW azimuth thrusters in het achterschip en twee boegschroeven, een daarvan is een 600kW tunnel thruster en de andere een 400 kW intrekbare azimuth thruster. Vier 995kW generatoren, aangedreven door Caterpillar C32 motoren, voorzien bovenstaande voortstuwers van stroom.

De ultramoderne multifunctionele OSV zal worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2014. De OSV is voorzien van een aantal innovatieve ontwerpkenmerken en zal ondersteuning bieden aan de offshore olie & gas en duurzame energiemarkten. Deze kenmerken omvatten o.a. een kraan met grote gieklengte, een drievoudige moonpool, grote onderdekse werkplaatsen en een vier punt afmeersysteem. Het schip heeft een werk dek met een totaaloppervlak van 500m2 met een nominale belasting van 5t/m2. Daarnaast is het dek lokaal versterkt bij het achterschip t.b.v. een 20t A-frame en rondom de moonpool is de dek belasting lokaal verhoogd naar 60t/m2.

Hoofdafmetingen
Nationaliteit                                                          : Nederlands
Thuishaven                                                           : Den Helder

Lengte, over alles                                                : 64.80 m
Breedte, gemald                                                  : 15.77 m
Zomer diepgang                                                  : 4.50 m
Deadweight bij een diepgang van 4.50 m      : 1,500t
Oppervlakte van het werkdek                            : 500 m2
Moonpool met hydraulisch bediend luik         : 4 x 4 m                                              
Bemanning                                                           : 52 personen in 12 1-persoonshutten en 20 2
persoonshutten
Voortstuwingsinstallatie                                     : Twee azimuth thrusters, 900 kW elk
                                                                                 : Een intrekbare boegschroef, 400 kW
                                                                                 : Een (tunnel) boegschroef, 600 kW

Stroom voorziening                                            : Vier hoofdgeneratoren met Caterpillar C32 diesels,

995 kW elk
Classificatie                                                         : Bureau Veritas

                                                                                : Clean Ship – Green Passport:
Comf-VIB-1 / Comf-Noise-1                              : SPS 2008            
Dynamic positioning                                         : Kongsberg type K-POS-DP-21  Green DP

SeaMar

De SeaMar Group werd in 2000 opgericht als SeaMar Services. Vandaag de dag, levert SeaMar Services 24/7 bureau-, management- en logistieke diensten aan vooraanstaande offshore constructie-, onderzoek- en duikbedrijven in elke haven van Nederland. SeaMar is gevestigd in Den Helder en heeft een breed scala aan ervaring, dat wordt geleverd door een team van toegewijde medewerkers.

 In 2001 werd Sea Mar Shipping opgericht, gelijktijdig met de aankoop van het multi-purpose schip ‘Inspector’. SeaMar Shipping & SeaMar Subsea BV zijn de reders en scheepseigenaars binnen de groep. ‘SeaMar Splendid’, een multi-purpose offshore support vaartuig, werd in 2009 aangeschaft. Met het nieuwe schip van De Hoop wil de onderneming haar eigen vloot uitbreiden, terwijl ze daarnaast ook het scheepsmanagement verrichten voor vaartuigen van derden.

Shipyard De Hoop

Shipyard De Hoop is een succesvolle Nederlandse ontwerper en bouwer van ‘custom-built’ schepen. Elk schip dat wordt gebouwd, is uniek: geen standaard product, maar maatwerk. De Hoop staat open voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, hierdoor kunnen zij soepel op verandering in de markt inspelen en zelfs anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

De Hoop bestaat uit twee werven: De Hoop Lobith, in het oosten van het land, met 135 medewerkers en De Hoop Foxhol, in het noorden, met 65 medewerkers. De twee scheepswerven hebben samen een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. De Hoop heeft hellingfaciliteiten voor schepen tot 200 meter lang.

Shipyard De Hoop heeft een indrukwekkende staat van dienst waar het ontwerpen en bouwen van ‘custom-built’ schepen, zowel zeeschepen als binnenvaartschepen, betreft. Ze hebben een eigen ontwerp- & engineering-afdeling en zijn, met alle aanwezige disciplines, in staat om een compleet schip te bouwen. Flexibiliteit en kwaliteit is kenmerkend voor De Hoop, terwijl evengoed een snelle levertijd wordt gegarandeerd.

Voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met:

Shipyard De Hoop
Mevr. Annemarie Janssens-Voorn
Marketing Communications Manager
T   +31 (0)316 541641
M   +31 (0)6 30302407                                                                                                  
E    annemarie.janssens@planet.nl
W   
www.dehoop.net

SeaMar
Dhr. Leo Balkema
Managing Director
T   +31 (0)223 683050 (24/7)
M   +31 (0)6 22527569                                                                                                
E    lbalkema@seamar.nl
W   www.seamar.nl