Vuurdoop voor Breman Offshore

03 juli 2014

 

Indrukwekkend. Zo mag je de gebeurtenis nu al noemen die op 21 juli in de IJmuidense Haringhaven gaat plaatsvinden. Want ter hoogte van het pand van Breman Offshore zal de reus Aeolus afmeren, het nieuwe transport- en installatieschip van bouwer Van Oord. De Aeolus meldt zich daar voor de bevestiging van een zogeheten monopile gripper dat bij Breman Offshore is gemaakt.

Een monopile gripper is een 450-tons apparaat dat enorme palen voor windmolenpark Eneco Luchterduinen op hun plaats moet houden tijdens het heien op de zeebodem. De installatie van de monopile gripper is een ‘klusje’ voor de scheepskraan van de Aeolus - die maar liefst 900 ton kan hijsen.

De fabricage van de gripper is de eerste grote opdracht geweest voor Breman Offshore, dat een anderhalf jaar geleden in het IJmuidense havengebied neerstreek. "Een goed stuk werk”, noemt mededirecteur Henk Breman de operatie. Breman zoekt het liever niet in superlatieven, maar wie de installatie ziet, weet genoeg: hier kán de Genemuidenaar alleen maar trots op zijn. “Gedurende zes maanden zijn ongeveer dertig werknemers van het bedrijf bezig geweest met de opdracht. En dat 24 uur per etmaal. Een geweldige prestatie!”

 

 

 

 

 

Contactgegevens
Breman Offshore BV
Leonarduskade 21
1976 DH IJMUIDEN
branches: Ship repair, crane building and technical services, Offshore oil and gas services
fax:
tel: +31 (0) 383 855 373

meer informatie