Spanning en sensatie!

02 april 2015

 

Nova College Maritiem vierde 31 maart de opening van het nieuwe high voltage-lokaal en de nieuwe binnenvaartsimulator op de Kanaalstraat 7 in IJmuiden. Onderwijswethouder en locoburgemeester Annette Baerveldt verrichtte de officiële ingebruikneming.

In de scheepvaart wordt aan boord steeds meer met hoogspanning gewerkt. Om de toekomstige bemanning hiervoor te scholen en te certificeren volgens de veiligheidseisen, heeft Nova College Maritiem een hoogspanningslokaal ingericht. Nova Contract Maritiem verzorgt er ook bijscholingen, examinering en certificering voor opvarenden en offshore medewerkers. In Nederland zijn slechts enkele van dergelijke voorzieningen.

NOVA

Voor de binnenvaart heeft Nova College Maritiem ook een belangrijke innovatie doorgevoerd. De nieuwe binnenvaartsimulator biedt studenten naast radarnavigatie nu ook flatscreens met levensecht omgevingsbeeld, alsof je vanuit de stuurhut naar buiten kijkt. De nieuwe binnenvaartsimulator voldoet aan de hoogste Europese richtlijnen voor binnenvaartsimulatoren en is volledig gecertificeerd voor het afnemen van praktijkexamens voor binnenvaartschippers.

Meer info:
www.novacollege.nl/maritiem
www.novacontract.nl/maritiem
www.maritiemeacademieholland.nl

Contactgegevens
Nova College
Kanaalstraat 7
1975 BA IJmuiden
branches: Authorities and institutions, Offshore oil and gas services, Personnel & Education
fax:+31 (0)23 530 2937
tel: +31 (0)23 530 2908

meer informatie