Tien nieuwe schepen Viking River Cruises gedoopt

20 maart 2013

 

Gemeenschappelijk persbericht namens Amsterdam Cruise Port, Haven Amsterdam en Passenger Terminal Amsterdam

Amsterdam, 21 maart 2013

Tien nieuwe schepen Viking River Cruises gedoopt

Om te onderstrepen dat Amsterdam een steeds populairdere bestemming is voor riviercruiseschepen, heeft de Amerikaanse rederij Viking River Cruises op woensdag 20 maart tien gloednieuwe schepen gelijktijdig ten doop gehouden. Vier aan de kade bij Passenger Terminal Amsterdam (PTA), zes op scheepswerf Meyer in Rostock (Duitsland).

Dertje Meijer, algemeen directeur van Haven Amsterdam, verrichtte de doop van de Viking Bragi. “Viking River Cruises is een grote speler in de riviercruisemarkt en een vaste gast in onze haven. Ik ben er trots op één van deze fraaie riviercruiseschepen te mogen dopen,” aldus de Amsterdamse havendirecteur die namens haar negen vrouwelijke collega’s het traditionele havenschildje aanbood aan de kapitein van de Viking Bragi. De succesvolle doop van tien cruiseschepen op één dag was direct goed voor een vermelding in het beroemde Guinness World Records.

Grootste rederij

Viking River Cruises is de grootste rederij ter wereld op het gebied van riviercruises. De onderneming verzorgt luxe reizen in alle delen van Europa, inclusief Rusland en Oekraïne, maar ook in China, Zuid-Oost Azië en Egypte. In Amsterdam stijgt het aantal calls van Viking de laatste jaren sterk. Vandaar dat de rederij vorig jaar al vier nieuwe schepen in Amsterdam doopte.

Vandaag werden aan de Piet Heinkade de Viking Aegir, Bragi, Embla, Skadi, Odin en Freya feestelijk gedoopt. Via een satellietverbinding zagen de talrijke gasten in Amsterdam hoe zo’n 600 kilometer oostelijk in Rostock een soortgelijke plechtigheid plaatsvond met de schepen Tor, Var, Rinda, Forseti, Atla en Jarl. De nieuwe schepen van Viking zijn maximaal 135 meter lang, bieden plaats aan 190 gasten en zijn van alle comfort voorzien.

Net als de zeecruises zitten ook de riviercruises in Amsterdam in de lift. Was 2012 al goed voor een record van 1382 calls, dit jaar zullen er naar schatting 1500 aanlopen zijn. De afgelopen vier jaar is het aantal riviercruiseschepen in de hoofdstad met maar liefst vijftig procent toegenomen. Ook Zaanstad en de rest van Noord-Holland mogen zich in een groeiend aantal riviercruiseschepen verheugen.

 

 

Viking