Volg Amports @ Transport & Logistic München

04 mei 2015

Deze week staat Amports van 5 t/m 8 mei samen Havenbedrijf Amsterdam NV, Groningen Seaports, Zeeland Seaports en het havenbedrijfsleven op het Holland Ports Pavilion tijdens Transport & Logistic München. Iedere dag een update van onze collega Chris van der Deijl over de beurs, de deelnemende bedrijven aan het paviljoen en opvallende presentaties op deze grootste 'Logistics-vakbeurs' van Europa.

-------------------------------

6 mei 2015 - 22:55 uur
-------------------------------

De woensdag staat bij deze beurs bekend als dé drukste dag, en dat merkte je al vanaf de eerste minuut. Dit komt ook omdat Port of Rotterdam startte met een netwerkontbijt op de stand. Het was nog geen 10.00 uur en het was dringen geblazen bij onze buren, wat uiteindelijk ook oversloeg op ons paviljoen.

Vandaag waren we vanuit Amsterdam helemaal compleet. Daarmee bedoel ik dat alle deelnemende bedrijven vanuit Amsterdam een ‘vertegenwoordiger’ op de stand rond hadden lopen. We hebben het dan over: Advenit, Buck Consultants, VCK Logistics, SCS Multiport, Gemeente Zaanstad, Schavemaker, United Stevedores Amsterdam, Ab OVO, TMA Group, NPRC, Traba Logistics, Portbase en natuurlijk Havenbedrijf Amsterdam en Amports.


Vandaag heb ik ook mijn eerste ronde gelopen over de beurs, waar maar liefst 9 van de 16 hallen in gebruik zijn genomen van de Messe München. Ik ben begonnen bij hal B1 met als thema luchtvracht. Uiteraard was dit ook de hal waar onder andere onze collega’s van Schiphol aanwezig waren. Meer opvallend was de presentatie van Virgin Atlantic Cargo, direct naast Schiphol. Bij het betreden van deze enorme rode kubus stapte je in een bijna surrealistische wereld, zoals hieronder te zien is.

Virgin

Vingin (2)

Dit was ook de dag van onze eigen netwerkborrel, in de vorm van een cocktailparty op het Holland Ports Pavilion. Je kon goed zien dat alle deelnemers goed bezig zijn geweest om relaties uit te nodigen, want de opkomst was overweldigend. Een groot compliment voor alle bedrijven vanuit de drie deelnemende havens op het paviljoen (Groningen – Zeeland – Amsterdam) voor hun actieve bijdrage. Uiteraard ook een compliment voor de catering, die alles goed onder controle hield tijdens de succesvolle afsluiter van deze tweede beursdag. 

Borrel

 

Borrel (2)


Na de beursdag was er geen ontkomen aan; door heel de stad kon je kijken naar de wedstrijd tussen Barcelona en Bayern München. Helaas geen feest in Múnchen na de 3-0 nederlaag, ondanks dit verlies was de sfeer uitstekend in deze bruisende stad. 

Morgen weer een nieuwe update vanuit de Transport & Logistic in München. 

 

-------------------------------

5 mei 2015 - 11:13 uur
-------------------------------


Maandag 4 mei was voor ons eigenlijk al de eerste beursdag. We hadden in de namiddag de standoplevering door BANO uit Groningen. Het is altijd mooi om het ontwerp waar je al maanden naar kijkt nu echt in het groot te zien. Eenmaal terug in het hotel kwamen de eerste deelnemende bedrijven uit Amsterdam, Groningen en Zeeland al binnen. ’s Avonds hadden we een kennismakingsborrel in het hotel en was het netwerken met elkaar al écht begonnen. 

Vanochtend waren we met  de organisatoren van de deelnemende havens al vroeg op pad om de laatste voorbereidingen te treffen en onze participanten welkom te heten op het paviljoen. 

Zelf zijn wij ontzettend tevreden over het resultaat, we horen nu al zeer positieve geluiden van de deelnemers en bezoekers. Mocht u nog naar de beurs komen, wij zijn te vinden in hal B3!

20150505_104659

 

20150505_093905