Twee verre vrienden ontmoeten elkaar bij Kloosterboer IJmuiden

17 november 2014


Een prachtig gezicht hoe maandag 17 november twee grote reefers tegelijk aan het lossen waren bij Kloosterboer aan de Vissershaven in IJmuiden. De schepen vertrokken uit Noord Amerika en brachten bij elkaar zo'n 11.000mt diepgevroren vis mee naar onze regio.
 

Koelschepen -bij -KloosterboerTe zien is de ruim 140 meter lange 'Lapponian Reefer' (links). Vertrokken vanuit Seattle (USA) met zo'n 10.000mt heek aan boord. Na een tussenstop in Vigo (Spanje), nu de laatste 6.000mt aan het lossen bij Kloosterboer. 

Ook te zien is de 131 meter lange 'Green Costa Rica' (rechts), welke koolvis geladen heeft in Alaska bij de vestiging van Kloosterboer in Dutch Harbor. Ook dit schip heeft weer de route afgelegd via Seattle en Vigo om tot slot de laatste 5.000mt te lossen bij Kloosterboer. 

De genoemde ladingen zullen via het netwerk van Kloosterboer met trucks en/of short-sea worden gedistribueerd naar de afzetmarkten binnen Europa om uiteindelijk te worden verwerkt in vissticks, ready-meals, fish & chips en fingerfood. 

www.kloosterboer.com
www.zeehaven.nl