Unieke serie over nautische voorbereiding SAIL AMSTERDAM 2015

06 augustus 2015

Bron: Havenbedrijf Amsterdam NV

Zin in SAIL Amsterdam 2015 en benieuwd naar wat daar allemaal bij komt kijken? Kijk dan vanaf vandaag dagelijks en twee weken lang naar ‘SAIL in Zicht’. Havenbedrijf Amsterdam heeft in samenwerking met AT5 en RTVNH tien korte documentaires gemaakt over betrokkenen bij hun voorbereiding op SAIL 2015.

Zo gaat u mee met een loodsreis en ziet u hoe het vastleggen van schepen een specialistische klus is van de Koperen Ploeg. Ook ervaart u hoe de scheepsreuzen bij het veilig in- en uitvaren van de haven en bij het afmeren assistentie krijgen van Port Towage Amsterdam. Ook zal deze negende editie van SAIL 2015 de laatste voor de Noordersluis zijn. Drie mensen vertellen wat de Noordersluis voor hen betekent. Ook aandacht voor het Haven Operatie Centrum, het zenuwcentrum van het Noordzeekanaalgebied, zeker tijdens SAIL, en voor de handhavers van het havenbedrijf met hun kenmerkende gele rode schepen op het IJ. Dit en nog veel meer vanaf vandaag te zien op AT5 en RTVNH.

De afleveringen worden uitgezonden in week 32 en 33. De uitzendtijden vindt u op de website van Havenbedrijf Amsterdam NV