Verzendingen beter en sneller via DCV Worldwide Solutions

20 februari 2015


Het logistieke IJmuidense bedrijf DCV Worldwide Solutions richt zich op zowel particulieren als bedrijven, waarbij ze volgens eigen zeggen ‘de dingen beter en sneller kunnen regelen’. Doordat ze werken met handelskantoren in landen als Dubai, Amerika en China, zijn de transittijden korter en krijgen zakelijke én particuliere klanten achteraf geen bijkomende kosten voor hun rekening.
 

Ruim drie jaar hebben Dino Virga en zijn compagnon Vincent van Dijk aan hun internationale logistieke netwerk gewerkt. Tijd die benut werd om strategische partners te vinden voor hun internationaal opererende pakketservice. “Het succes zit hem in het feit dat al onze partners zelf weer een eigen netwerk achter zich hebben en daardoor hun eigen deel van de logistiek voor hun rekening nemen”, aldus Dino Virga. “De handelskantoren fungeren daarbij als verzamelpunten van verzendingen, waardoor we de mondiale transittijden hebben weten te verkorten tot drie dagen voor luchtvrachtzendingen.” 

De internationale samenwerking maakt het mogelijk dat alle geïmporteerde goederen in één keer kunnen worden ingeklaard op Schiphol. Dit leidt ertoe dat de ontvanger van de goederen achteraf geen extra kosten voor zijn kiezen krijgt. Ook qua BTW-wetgeving is het concept volledig dichtgetimmerd. Vincent van Dijk: “Om het verhaal richting onze klanten compleet te maken, kan onze partner VAT & More de maandelijkse administratieve BTW- en Douane verplichtingen voor haar rekening nemen. Zodra de goederen Nederlandse bodem raken, krijg je immers meteen te maken met de Nederlandse BTW- en Douanewetgeving”. 

Ook het kopen via het internet wordt door de korte internationale lijnen van DCV aantrekkelijker en goedkoper. Normaal wordt bij bestellingen in het buitenland altijd gebruik gemaakt van een koerier en kunnen de bijkomende kosten flink oplopen. Bij internationale bestellingen werkt DCV volgens het principe ‘duty landed price’, oftewel de prijs inclusief transportkosten én belasting, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent en niet achteraf nog een rekening gepresenteerd krijgt. 

DCV-Pakket -en -ServiceOp het DCV Servicepunt in de 2e Havenstraat 3 in IJmuiden kunnen klanten terecht voor het verzenden en ontvangen van aangetekende documenten en pakketten. U kunt er ook terecht voor het huren van een postbus, het regelen van douaneformaliteiten óf voor de opslag en overslag van artikelen in het naastliggende magazijn. Shopmanager Lieke Boog en haar collega Melissa van Berghé vertellen u daar graag meer over. U kunt hen ook bereiken via (0255) 707849. 

Op de website www.pakket-en-service.nl kunt u vrijblijvend de tarieven van (inter)nationale verzendingen bekijken op basis van aantallen, gewicht en afmetingen.