Vos Sweet gedoopt op de Oranjewerf in Amsterdam

11 februari 2013

 

Op 8 februari ’13 is de Vos Sweet, subsea-support vessel voor Vroon Offshore Service, gedoopt op de Oranjewerf in Amsterdam. Begin januari arriveerde het schip uit China en heeft het bij de Oranjewerf Scheepvaartreparaties BV aan de kade een aantal modificaties ondergaan.

Vos Sweet

Op het nieuwe schip, dat is vernoemd naar een Rolling Stones titelsong, zijn verschillende modificaties uitgevoerd. Zo werd op het achterdek een kraan van 24 ton en een complete werkplaats met machines geplaatst. Vervolgens werden ook een extra mast, een nieuwe hipap sonar en een hadex unit met UV filter en divers leidingwerk geplaatst/aangepast.

Op 8 februari is het schip gedoopt op de Oranjewerf in Amsterdam en hiermee is het schip gereed om te worden ingezet als subsea-support vessel.

Vroon Offshore Service BV

Sinds 45 jaar verleent Vroon Offshore Service (VOS) verschillende maritieme diensten. Met een vloot van meer dan 100 schepen is het een grote speler in de werkgebieden Noordzee, Zuid-Europa en Zuid-Oost Azië. De Oranjewerf Scheepsreparaties bv en Vroon Offshore Service BV onderhouden al lange tijd een goede relatie.

Oranjewerf Scheepsreparaties BV

Als onderdeel van de Damen Shipyards Group behoort de Oranjewerf tot de grotere werven van Nederland. De werf heeft zich grotendeels toegelegd op reparaties, ombouw en regulier onderhoud van schepen en drijvend materiaal voor zowel de zee- als de binnenvaart. Tevens voert de werf constructiewerk en machinale bewerkingen uit.

“We zijn van alle markten thuis en kunnen altijd snel op de wensen van onze opdrachtgevers inspelen.” vertelt Jeen van de Werf, commercieel manager van de Oranjewerf. “We bieden de mogelijkheid tot docking, maar kunnen ook aan de kade modificaties uitvoeren.”