Werken langs de Zaan

01 oktober 2013De Zaanse economie is in 2012 iets gekrompen. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘Werken langs de Zaan’ van de gemeente. Hierin staan de economische ontwikkelingen beschreven. De vooruitzichten blijven onzeker, maar Zaanstad kent ook sectoren die het ondanks de crisis goed doen. U vindt het rapport via de link onder aan deze pagina. 

Werkgelegenheid

De bouw, logistiek en handel hebben het overal lastig. Zaanstad wijkt daarin niet veel af. Als gevolg van de economische situatie is in Zaanstad de werkgelegenheid in 2012 met 1,2% afgenomen. Ook het aantal startende bedrijven is hier sterk afgenomen en het aantal opheffingen licht gestegen.

Positieve sectoren

Zaanstad kent gelukkig ook sectoren die zich positief onderscheiden. Zo komen hier, in tegenstelling tot andere steden, steeds meer Nederlandse toeristische bezoekers. En ook in 2012 kwamen weer meer bedrijven naar Zaanstad (240) dan er vertrokken (228). In de historische industriële panden langs de Zaan vestigden zich talrijke creatieve bedrijven. Bovendien heeft Zaanstad een sterke en diep verankerde foodsector.

Rapportage 'Werken langs de Zaan'
Bron: 
www.zaanstad.nl

Contactgegevens
Gemeente Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam
branches:
fax:
tel: +31 75 655 91 11

meer informatie