Werkzaamheden pier en havenlichten IJmuiden

12 mei 2014

Bron: Scheepvaartnieuws
Foto's: H. Blomvliet

Rijkswaterstaat voert van mei tot en met september 2014 onderhoudswerkzaamheden uit aan de havenlichten van de haven van IJmuiden. De havenlichten worden daarbij ook verduurzaamd.
Van 12 mei tot en met 30 mei wordt ook de stormschade, die de Noordpier tijdens de storm vorig jaar december heeft  opgelopen, hersteld.

 


Op 20 mei starten ook de werkzaamheden voor het onderhoud en het verduurzamen van de havenlichten op zowel de Noord- als de Zuidpier, te beginnen met het inrichten van het bouwterrein. Naast het opknappen en schilderen van het betonwerk plaatst de aannemer zonnepanelen voor het opwekken van energie voor de buitenlichten (zeekant). 

De Noordpier is hiervoor van 15 mei tot en met 30 mei afgesloten. Tijdens het onderhoud aan de havenlichten blijven de Noord- en Zuidpier grotendeels toegankelijk. Om de uitstoot van CO2 te verminderen én om te besparen op energie- en onderhoudskosten verduurzaamt Rijkswaterstaat
tussen 2011 en 2014, in het kader van het project ZekerDuurzaam, 700 van de 1.200 lichtopstanden langs de kust en de vaarwegen en bij haveningangen. Zo ook de havenlichten van IJmuiden.

Contactgegevens
Zeehaven IJmuiden N.V.
Halkade 4
1976 DC IJmuiden
branches: Authorities and institutions
fax:
tel: +31 255 547 000

meer informatie