Westpoort krijgt nieuwe bewegwijzering

19 oktober 2012Amsterdam-Westpoort krijgt met ingang van december een nieuwe bewegwijzering, gebaseerd op kavelnummers. Dit is nodig door de opening van de Westrandweg in december, waardoor ook de routes in het havengebied veranderen. Met het nieuwe kavelnummersysteem moeten bedrijven in Westpoort goed vindbaar blijven.

Elke kavel in Westpoort krijgt een uniek nummer dat bezoekers nodig hebben als routebeschrijving. Borden op de snelweg, die aansluiten bij de ANWB-borden, verwijzen hiernaar. In totaal moeten er ruim vierhonderd borden worden vervangen, inclusief het Coenplein.

Het nieuwe kavelnummersysteem is tot stand gekomen in overleg tussen ORAM, OV Westpoort en de gemeentelijke diensten (Haven Amsterdam, OGA en DIVV). Uit enquêtes blijkt dat bezoekers èn ondernemers een sterke voorkeur hebben voor de nieuwe kavelnummers boven standaard bewegwijzering of de wijk- of straatnummering. Van de ondernemers wil 46 procent een kavelnummerbord aanschaffen voor de bedrijfsentree.

De kavelnummerbroden zijn er in diverse formaten (40 x 60, 30 x 45, 20 x 30 en 15 x 22,5 centimeter) en in twee typen. Een type voor bevestiging aan een paal of hek,  een voor gevels. Haven Amsterdam, OGA en DIVV betalen elk een derde van de kosten voor de nieuwe bewegwijzering in de openbare ruimte. De eerste duizend aanvragers krijgen een gratis bord. Het aanvragen van een kavelnummer kan via www.portofamsterdam.nl/bewegwijzering

Mans -Broekema -beheer -Westpoort -foto -Max -Dijksterhuis

Mans Broekema (Beheer Westpoort) bij een van de nieuwe borden. Foto: Max Dijksterhuis