Het Havengildediner

Het Havengildediner is hét grootste netwerkevenement waar het havenbedrijfsleven uit het Noordzeekanaalgebied, bestuurders en vertegenwoordigers van politieke partijen elkaar treffen onder het genot van een uitstekend diner en een gevarieerd avondprogramma. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Havenpenning door de havenwethouder van Amsterdam.

Het Havengildediner kent een rijke historie en wordt traditiegetrouw de laatste vrijdag van november door stichting Amports georganiseerd. De eerste editie van het Havengildediner liep parallel met de oprichting van de netwerk- en promotieorganisatie De Vereeniging de Amsterdamsche Haven in 1945. Één keer per jaar zou de Amsterdamse havencommunity en belangrijke stakeholders samen komen. Om gezamenlijk de haven te vieren, het netwerk uit te breiden en kennis uit te wisselen.

Na 78 jaar zijn deze doelstellingen vrijwel onveranderd gebleven. De traditie houdt stand, maar wel met een eigentijds sausje. Dit jaar vindt het 78ste Havengildediner plaats op vrijdag 24 november 2023 in Hotel Okura Amsterdam.

De Havenpenning
Een bijzonder moment tijdens het Havengildediner is de uitreiking van de Amsterdamse Havenpenning door de havenwethouder van Amsterdam. Ieder jaar ontvangt één persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de Amsterdamse haven de penning. Een onderscheiding dat door velen wordt beschouwd als een eer.

Havengildediner 2023
Ook dit jaar verwachten wij meer dan 500 gasten in hotel Okura Amsterdam. Meer details over de aankomende editie zoals het thema, programma en dresscode vind je op onze evenementenpagina. Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk de aftermovie HGD 2022 hier!