Zeehavendagen Amsterdam

Zeehavendagen Amsterdam heeft de weg naar boven te pakken. In 2023 verwelkomde we bijna 13.000 bezoekers; de helft meer dan de eerste editie in 2022. De groei en hoge waardering van de bezoekers en de deelnemers maakt de weg vrij voor een vervolg in 2024, van 27 tot en met 30 juni.

Het nieuwe programma bestaat uit een combinatie van rondleidingen achter de schermen bij het havenbedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied, open schepen langs de kade die gratis kunnen worden bezocht en vaartochten door het havengebied van toen en nu.

Banen in de haven
Havenexperience De Terminal, waar de organisatie scholieren, studenten en werkzoekenden in contact brengt met banen in de haven, keert terug. Maar dan groter en op een centrale plek nabij Amsterdam CS. In deze omgeving ontvangen we net als in 2023 de Koninklijke Marine, de komende jaren een vaste gast van Zeehavendagen Amsterdam. Hier concentreren zich op 28, 29 en 30 juni ook de demonstraties van de nautische en logistieke dienstverlening, douane, politie, brandweer en reddingsbrigade.

Recreatie
Primeur in 2024 zijn demonstraties op en aan het water van recreatief varen in Amsterdam. Hiervoor ging Zeehavendagen Amsterdam een samenwerking aangegaan met Vaarplezier. Evenals in 2023 speelt Het Scheepvaartmuseum een belangrijke rol in het totale aanbod van het evenement.

Zaandam en IJmuiden
Zeehavendagen Amsterdam is in 2024 ook actief in Zaandam en IJmuiden. De activiteiten in Zaandam concentreren zich aan de Zaan en maken deel uit van de programmering ’50 jaar Zaanstad’. Hier ligt de nadruk op de cacaoindustrie. In IJmuiden richt het programma zich op watermanagement, visindustrie, staal ene energietransitie (offshore wind).

Met Zeehavendagen Amsterdam wil Amports het havenbedrijfsleven in het Noordzeekanaal structureel positief en relevant op de kaart zetten bij het grote publiek. Het evenement is tegelijkertijd een uniek platform om werkzoekenden, scholieren en studenten uit te nodigen op de werkvloer in de haven. Het doel is in 2022 te beginnen met een bescheiden doch sterk aanbod en daarna uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend festijn dat in 2025 deel uit maakt van Amsterdam 750 en de tiende editie van SAIL.

www.zeehavendagenamsterdam.nl
Als bedrijf of organisatie kun je op verschillende manieren deelnemen aan Zeehavendagen Amsterdam. Je kunt rondleidingen of workshops aanbieden, je bedrijf presenteren in De Terminal – Hub voor Onderwijs & Arbeidsmarkt, sponsoren of vriend worden. Bekijk de website voor de mogelijkheden of stuur een e-mail naar info@zeehavendagenamsterdam.nl