Adresgegevens
Port of Amsterdam NV
De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
www.portofamsterdam.nl

Port of Amsterdam NV

Het Havenbedrijf Amsterdam is verantwoordelijk voor het verlenen van services aan bedrijven in de haven, het managen van scheepsverkeer en het ontwikkelen van het Amsterdamse havengebied, één van ‘s werelds belangrijkste logistieke knooppunten. Met een goederenoverslag van rond de 97 miljoen ton per jaar is de haven van Amsterdam de vierde haven van West-Europa. De strategische en centrale ligging in Europa maakt de Amsterdamse haven makkelijk bereikbaar en verzekert uitstekende verbindingen met alle grote Europese markten. Al meer dan 750 jaar biedt de haven van Amsterdam de wereld haar ervaring en expertise.

De haven van Amsterdam maakt bovendien deel uit van de grootste airport-seaport-city combinatie in Europa. Amsterdam Airport Schiphol, één van de grootste intercontinentale vliegvelden ter wereld, is binnen 15 minuten te bereiken. Het havengebied heeft tevens haar eigen heliport. Amsterdam beschikt over sterke advies- en financiële industrieën.

De centrale ligging van de haven en uitstekende verbindingen naar het Europese achterland stelt rederijen in staat hun klanten op snelle, efficiënte, betrouwbare en duurzame wijze te bedienen. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft een actieve rol in het faciliteren van deze bedrijvigheid en cultiveert daarom hechte samenwerkingen binnen het Noordzeekanaalgebied. De langdurige en diepgaande partnerschappen die wij hebben opgebouwd met een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties zorgen ervoor dat wij deze rol uitstekend kunnen vervullen.

Het Havenbedrijf Amsterdam zet verder sterk in op innovatie en duurzaamheid. Dit zorgt voor een concurrerend havengebied, nu en in de toekomst. Wij zijn een leidende speler in zowel de fossiele als de duurzame energiemarkt. Wij hebben een sterke positie als de grootste benzinehaven en op een na grootste kolenhaven van Europa. Offshore windenergie vormt een nadrukkelijke component van ons streven naar duurzame energie. Het havengebied van de regio Amsterdam beschikt reeds over aanzienlijke capaciteit voor offshore windenergie en het Havenbedrijf Amsterdam stimuleert verdere uitbreiding. Wij werken dus hard om onze positie als Europa’s toegangspoort voor energie te behouden.