Magazine

Ways to Sea is het magazine van Amports voor iedereen die werkzaam is en zich betrokken voelt bij de havens van Amsterdam. Het magazine biedt nieuws en achtergronden over onderwerpen die actueel zijn in de havensector van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden. Een selectie van de artikelen die verschijnen in Ways to Sea worden ook online gepubliceerd op deze pagina. Ook ontvangen? Klik dan hier

Lees hier de e-zine Ways to Sea #2 Energietransitie Special
14 december 2020
'Praten over energietransitie gebeurt al genoeg. We gaan het gewoon doen!' Het motto waaronder TET Amsterdam sinds 2018 energietransitie in de havens van Amsterdam tastbaar maakt, mondt eind 2020 uit in een uitgebreide special over dit voor iedereen relevante onderwerp. De Energietransitie special kijkt terug op wat is bereikt (TET), wat kan (ENGIE) en hoe de toekomst eruit ziet (TNO)
Lees hier het e-zine Ways to sea #1
2 september 2020
Amports lanceert het online magazine Ways to Sea. Wilt u meer te weten komen over nieuws en achtergronden uit de haven van Amsterdam? Lees dan nu het blad Ways to Sea. In deze editie leest u Interessante artikelen over de energiehaven, het havenbedrijfsleven en de coronacrisis.
Amports lanceert nieuwe e-zine
2 september 2020
Amports start een nieuw online magazine voor de havencommunity van Amsterdam. De eerste in de reeks e-zines verscheen op 17 augustus en vervangt de reguliere printuitgave. De naam van publicatie blijft ongewijzigd Ways to Sea. De focus ligt op nieuws en achtergronden uit de havensector van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden. Ook de in de IJmondregio snel groeiende offshore wind- en energiesector komt aan bod.
Ways to sea #3 #4
7 januari 2020
De dubbele uitgave van de Ways to sea is uit! Zowel de Offshore wind special #3 als de reguliere Ways to Sea zijn online beschikbaar. U kunt overigens ook het gedrukte magazine bestellen.
Seamen’s Centre Amsterdam. Luisterend oor in de haven
20 december 2019
Met een stijging van het aantal bezoekers van 7000 naar 16.000 jaarlijks bewijst het Seamen’s Centre aan de Radarweg eens te meer zijn bestaansrecht als een veilige, betaalbare en gezellige huiskamer. Een plek voor zeelieden om contact met huis te hebben, collega’s te ontmoeten en ook om hulp bij problemen te krijgen.
Maritieme sector zet nieuwe koers in Schone scheepvaart
20 december 2019
De thema’s duurzaamheid en circulariteit zijn fors gestegen op strategische agenda’s van overheden en bedrijven. Er is een dringende behoefte aan innovaties die ons leiden naar een beter milieu. Dat geldt ook voor allen die betrokken zijn bij de maritieme sector. Bart Banning van de ABN AMRO schreef een column voor de nieuwe Ways to sea
Klaar voor de energie van de toekomst
20 december 2019
De voormalige Vopak-terminal in Amsterdam Westpoort heeft een nieuwe eigenaar. Sinds 1 oktober is het bedrijf onderdeel van First State Investments, een grote wereldwijd opererende investeringsmaatschappij. Vopak gaat verder onder de naam EVOS Amsterdam. Ways to Sea vroeg Ramon Ernst, managing director van EVOS, naar het hoe en waarom van de overname.
Juiste vrouw op de juiste plek
20 december 2019
Milembe Mateyo is sinds 1 november 2019 havenmeester van Amsterdam, Rijkshavenmeester Noordzeekanaal en directeur Centraal Nautisch Beheer. Haar taak in een notendop: zorgen voor een vlotte, veilige en duurzame afwikkeling van het scheepvaartverkeer in het steeds drukker wordende Noordzeekanaal. Een uitdaging die ze met beide handen aangrijpt.
Port of Amsterdam partij in twee pilots: schoner en emissieloos varen
20 december 2019
Ook in de scheepvaart wordt serieus werk gemaakt van duurzaamheid. Port of Amsterdam doet mee aan twee pilots gericht op H2 en groene methanol als bunkerbrandstof. Onder meer door het nieuwe representatieschip Havenbeheer op waterstof te laten varen.