Coronavirus

Lees hier meer over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in relatie tot de havens van Amsterdam. Houd ook onze sociale mediakanalen goed in de gaten om op de hoogte te blijven van havengerelateerd nieuws over dit onderwerp

Webinar over gevolgen haven door corona
14 mei 2020
Amports organiseert met Port of Amsterdam, ORAM en ING Bank op 20 mei het webinar 'Kansen en bedreigingen voor de havens van Amsterdam als gevolg van de coronacrisis'. Sprekers zijn Rico Luman (Senior Economist ING), Machiel Bode (Sector Banker ING) en Gaston Tchang (Strategy & Innovation Port of Amsterdam). Zij presenteren vanuit hun optiek een toekomstbeeld op basis van diverse economische scenario's
Mondkapjes op de pont verplicht vanaf 1 juni
7 mei 2020
Mensen die vanaf 1 juni op de pont stappen moeten verplicht een mondkapje dragen. Dat heeft het GVB bekendgemaakt. Het vervoersbedrijf hanteert als argument dat mondkapjes in alle voertuigen van het bedrijf moeten worden gedragen en dus ook op de pontjes.
Expositie vader en zoon Van de Velde naar 2021
6 mei 2020
Vanwege de impact van het coronavirus heeft Het Scheepvaartmuseum het tentoonstellingsprogramma voor het komende jaar herzien. Gevolg is dat de geplande tentoonstelling over de 17de eeuwse zeeschilders vader en zoon Willem van de Velde een jaar verschoven wordt naar 2021.
Amports presenteert nieuw jaarprogramma
4 mei 2020
Amports presenteert als gevolg van de coronacrisis een alternatief jaarprogramma. 2020 zou in het teken staan van 75 jaar Amports. Gegeven de omstandigheden is het jubileumprogramma afgelast en organiseren wij de komende maanden diverse online bijeenkomsten voor leden, partners en stakeholders.
Wereldhavendagen 2020 gaan niet door
4 mei 2020
De 43e editie in Rotterdam stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020. Ondanks dat dit weekend buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren. De wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.
Luchtbrug Amsterdam voor zeelieden in nood
29 april 2020
COVID-19 zorgt voor gevaarlijke toestanden aan boord van zeeschepen. Zeelieden kunnen nauwelijks worden afgelost en dwingt het personeel tot dubbele ploegen met als gevolg dat zij ernstige vermoeidheidsklachten ervaren. KVNR ziet een luchtbrug in Amsterdam als oplossing voor het aflossingsprobleem.
Een (h)eerlijke chocoladeverrassing
23 april 2020
Het zijn zeer hectische tijden en veel medewerkers werken vanwege de coronamaatregelen vanuit huis. Tijd om hen op te beuren, dacht Enver Loke van de Chocolatemakers. De chocolademeesters uit Westpoort ontwikkelden een geschenkdoosje met diverse chocoladerepen voor de thuiswerker. Leuk als presentje voor je werknemers of natuurlijk om zelf op te peuzelen.
SAIL 2020 geschrapt. Volgende editie in 2025
22 april 2020
SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen die het Kabinet verkondigt. Het evenement wordt ook niet uitgesteld naar volgend jaar. In afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is besloten SAIL weer te organiseren in 2025.
Tata Steel ziet enorme stijging in vraag naar staal voor blik
31 maart 2020
Hoewel bepaalde afdelingen in de staalsector te maken hebben met een verminderde vraag als gevolg van de corona-maatregelen, is de vraag naar verpakkingsstaal op dit moment groter dan ooit. Onder andere consumenten kopen veel meer ingeblikt voedsel dan normaal. Tata Steel werkt met man en macht om de toenemende vraag naar staal voor blik te kunnen verwerken.