23 december 2019

Amports 2020 staat voor de deur!

Namens het bestuur en team van Amports willen wij jullie allen fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar wensen! In 2020 viert Amports haar 75ste jubileum. Een mooie gelegenheid om de zichtbaarheid van onze haven nog meer te vergroten en verbinding te zoeken met de steden, het onderwijs, de politiek en de ondernemers in en rondom het Noordzeekanaalgebied. Bekijk hier een voorproefje van ons jubileumprogramma!

Hopelijk kijkt u net als ons terug op een mooi en geslaagd 2019. Een jaar vol innovatie, mooie evenementen en nieuwe leden! Met een aantal hoogtepunten zoals Amports on Ice in februari, Port Makes The City in juni, de HavenBBQ in juli en uiteraard de 74ste editie van het Havengildediner in Okura een maand geleden. Een aantal primeurs dit jaar waren de #Indemachinekamers voor leden en relaties en de #Futuresessions voor jonge talenten uit het havengebied. Allen evenementen waarin Amports het belang van netwerken en samen bouwen aan de toekomst van de haven centraal stonden.

Uiteraard zullen wij deze positiviteit meenemen in het nieuwe jaar en hopen dat 2020 wederom een top jaar voor Amports, haar leden en de Amsterdamse haven gaat worden. Er staan namelijk een aantal grote events op onze jaarkalender. U kunt bijvoorbeeld denken aan SAIL 2020, maar ook het 75ste Havengildediner. Het jubileumjaar van Amports staat in het teken van het uitlichten van de Amsterdamse haven. Wat speelt er zich in de haven af? Welke bedrijven zijn er actief in en rondom het Noordzeekanaal-gebied? Wat is de historie van onze haven en wellicht belangrijker wat gaat de toekomst ons brengen?

Het jubileumjaar 2020

Nog maar een paar weken en dan begint het jubileumjaar met in januari al ons allereerste #Indemachinekamer op 31 januari bij de Chocolatemakers in Amsterdam! Een kijkje achter de schermen bij deze duurzame chocolademeesters in hun nieuwe pand in Westpoort. U kunt zich hier ook al voor aanmelden! In 2020 staan er een aantal #Indemachinekamers gepland. Houd onze eventpagina en social media in de gaten voor de exacte data en locaties voor deze unieke kijkjes in de keuken van onze leden.

In 2020 vindt ook de tweede editie van Amports on ice en het traditionele Amports Golf toernooi plaats! In februari nodigt Amports wederom leden en relaties uit om hun schaatskunsten op het ijs van de Jaap Eden Ijsbaan in Amsterdam Oost te vertonen en in mei 2020 zullen de golfclubs weer tevoorschijn komen voor het jaarlijks terugkerende toernooi. Tevens wordt in februari de eerste Young Professional #Futuresession van dit jaar georganiseerd. In totaal zullen er vier sessies worden georganiseerd. Dit zijn sessies waarin inhoudelijk wordt gebrainstormd over de toekomst van de haven. Een jong talent uit uw organisatie aandragen? Stuur ons dan een e-mail amports@amports.nl

100 jaar Noordzeekanaalgebied en SAIL 2020

Ons 75-jarig bestaan vraagt natuurlijk om een speciaal programma. Om onze verjaardag samen met haar leden, partners en relaties te vieren heeft Amports naast haar reguliere bijeenkomsten en events een aantal jubileumvieringen op de planning gezet. In het tweede kwartaal van 2020 wordt namelijk de fototentoonstelling van 100 jaar Noordzeekanaalgebied feestelijk geopend. Prachtige beelden uit het verleden van de haven, maar ook beelden van de toekomst zullen in deze tentoonstelling samengesteld door conservator Simon Kool terugkomen.

Zonder feestje is er geen verjaardag en daarom geven wij in juni een groot Havenfeest! Samen genieten van een hapje en een drankje in ons Havencafé in de Amsterdamse Haven, allen wachtend op een nieuwe editie van SAIL! In augustus zal Amports gezamenlijk met partners en leden een aantal activiteiten verzorgen. Samen maken wij er een onvergetelijke SAIL editie van!

Onderwijsfestival 2020 en 75 jaar Havengildediner!

Het laatste kwartaal van 2020 staat bij ons in het teken van onderwijs. In oktober zijn er plannen om een onderwijsfestival met partners en verschillende scholen te organiseren. Het doel? Laten zien dat er genoeg banen en carrièremogelijkheden in de Amsterdamse haven zijn. Amports laat scholieren kennismaken met haar leden als potentieel stagebedrijf of werkgever, maar ook kunnen scholieren meer te weten komen over vervolgopleidingen. Er zit toekomst in de haven en dit moet zeker zichtbaar worden in het onderwijs!

Havengildediner 2019

De laatste vrijdag van november vindt het jaarlijks terugkerende Havengildediner plaats. Ieder jaar is dit hét evenement waarin het bedrijfsleven, de politiek en Amports leden elkaar tijdens een diner en inspirerende speeches ontmoeten. Een jubileumeditie vraagt om vernieuwing, maar ook om een terugblik. In 2020 zal wederom het Noordzeekanaalgebied centraal staan, maar vooral de verschillende edities van het Havengildediner. 75 jaar het samenkomen van leden en relaties uit de Amsterdamse haven. Een bijzonder evenement die in 2020 nog grootser zal worden.

Ways to sea en E-ways

Zoals u van ons gewend bent brengen wij jaarlijks vier exemplaren van ons blad Ways to sea uit en versturen wij onze online nieuwsbrief E-ways. Ook in ons jubileumjaar zullen wij het blad met een aantal jubileumspecials en speciale E-ways nieuwsbrieven uitbrengen. Wilt u adverteren of een artikel in ons magazine? Neem dan contact op met manager Roel Mostert rmostert@amports.nl Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet en wilt u deze wel ontvangen? Stuur dan een mail naar amports@amports.nl

Deel dit artikel