26 mei 2023

Amports havengolfdag gaat over sport, spel en netwerken

De winnaar van de wedstrijd van de Amports Havengolfdag kwam wellicht uit onverwachte hoek als je bedenkt dat het toernooi best een aantal uitstekende golfers telt. Toppers van toen bijvoorbeeld, zoals meervoudig winnaar Paul Brink (TMA). En single-handicappers zoals Peter Herkemij (Spliethoff) en Jan Feenstra (Rabobank). Hendrik ter Kuile (Bontrup) was dus de lachende derde en pakte niet alleen de zege, maar ook de neary.
Hendrik ter Kuile van Bontrup ging naar huis als winnaar van het toernooi en sloeg ook de neary.

Zoals elk jaar verdeelde Amports ook drie prijzen onder de minder geoefende en beginnende golfers. Deze clinic onder leiding van golfprofessional Craig Dean werd gewonnen door Paddy Rynders (BMT), gevolgd door Storm Matroos (BD Containers) en Valentijn van der Weide (C.Steinweg-Handelsveem B.V.

Longest drive
USA Terminal-TMA’s Paul Brink ging overigens ook niet met lege handen naar huis en legde bij de wedstrijd beslag op de derde plek. Runner up was Ruud Hoogervorst (Cebo-Marine). De longest drive was een prooi voor Geert Jan van Leeuwen (ABN-AMRO Bank).

Gans
De 9-holes wedstrijd leverde een aantal prachtige scores op, al ging dat wel ten koste van de gezondheid van een in de baan vertoevende rotgans die werd geraakt door een uit de koers geraakte golfbal. Het belette de deelnemers van zowel de wedstrijd als de clinic niet na afloop aan te schuiven bij het diner in het restaurant van Golfbaan Spaarnwoude. En als je dan na het strijdperk ziet hoe geanimeerd en ontspannen het er aan tafel toegaat, kun je niet anders concluderen dat het weer een geslaagd event was.

Nog even terugblikken op het toernooi en kijken of je ook op de foto staat? Klik hier voor het album.

Deel dit artikel