17 mei 2021

Amsterdam Logistic Cityhub: emissieloos de laatste kilometer naar de stad

In Amsterdam-Westpoort is de eerste paal geslagen voor de nieuwe Amsterdam Logistic Cityhub (ALC). Het gebouw wordt neergezet om de laatste kilometer tussen aan- en afvoer van goederen naar de stad te verkorten. De oplevering van het complex is gepland aan het eind van 2022.
Artist impression van de nieuwe Amsterdam Logistic Cityhub die verrijst in de haven

En die afstand wordt straks qua vervoer volledig emissieloos overbrugd over water en via elektrisch aangedreven trucks en bestelwagens. De hub wordt over 1,5 jaar opgeleverd en verrijst momenteel in de haven aan de Ankerweg. Bedenker en initiatiefnemer is onder andere Wim Beelen van het gelijknamige bedrijf dat zich bezighoudt met het recyclen van bouw- en sloopreststromen en verwerken van bedrijfsafval.

“Dit is een moment waar we erg naar uitgekeken hebben”, aldus Beelen. “Mijn visie wordt nu werkelijkheid. Elke millimeter is uitgedacht. Bedrijven van de toekomst hebben hier alle ruimte om te groeien op manieren die niet eerder mogelijk waren. Ik ben ontzettend trots.” De stadshub maakt snelle, schone logistiek mogelijk van en naar Amsterdam en is met name interessant voor de e-commercesector en pakketdiensten. Ook biedt het een uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail. 

Emissievrij vervoer
Amsterdam Logistic Cityhub is ontworpen om het laatste stukje vervoer naar de stad te verkorten en biedt het hoofd aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad. Met meer dan 220.000 m2 aan duurzame totaaloplossingen en de locatie in de haven van Amsterdam en de ringweg A10, biedt de stadshub alle ruimte voor nieuwe vormen van 100% emissievrij transport over land en water. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd.

Deel dit artikel