11 april 2019

Bouwhub Amsterdam open

Bouwhub Amsterdam aan de Papierweg opent deze maand officieel zijn deuren. Het nieuwe logistieke knooppunt is een initiatief van drie jonge ondernemers Ömer Arslan, Said Arslan en Jurian Borst en wordt ontwikkeld in samenwerking met Dekker Transport & Tankopslag en Van ’t Hek Groep.

De locatie fungeert als op- en overslaglocatie voor bouwmaterialen voor projectontwikkelaars en hoofdaannemers in de Metropool Regio Amsterdam. De eerste projecten in de Houthavens worden al bevoorraad. Het trio werkt samen met de Hogeschool van Amsterdam, dat elk semester minimaal vier studenten levert voor continu-onderzoek naar de hub en zijn omgeving.

Bouwhub Ankerweg

Elders in de haven verrijst aan de Ankerweg de bouwhub van VolkerWessels Bouwmaterieel en Beelen. VolkerWessels Bouwmaterieel heeft ruime ervaring op het gebied van binnenstedelijke bouwlogistiek. In Utrecht wordt al jaren gewerkt met een bouwhub aan de rand van de stad, waar vandaan het bedrijf het totale logistieke proces van de bouwketen (van leverancier tot bouwplaats) monitort en coördineert. De leveranciers worden zonder wachttijden gelost, de leveringen worden geconsolideerd tot dagpakketten en daarna op efficiënte wijze vervoerd naar bouwprojecten in de binnensteden.

Deel dit artikel