8 juni 2023

Cargill’s baanbrekende innovatie in duurzaam goederenvervoer

Op 8 juni heeft Cargill ‘s werelds eerste uitstootvrije duwcombinatie in gebruik genomen, bestaande uit een duwboot en duwbak van Kotug. Cargill maakt gebruik van deze e-Pusher en e-Barges om cacaobonen te vervoeren van de Amsterdamse haven naar de cacaofabriek in Zaandam. Deze revolutionaire elektrische voortstuwingssystemen markeren een belangrijke stap voorwaarts in de richting van duurzaamheid, met als doel de ecologische voetafdruk van de scheepvaartindustrie te verminderen en een groenere toekomst te creëren.
De E-Pusher 1 onderweg van Amsterdam naar Cargill in Zaandam

Cargill neemt als eerste bedrijf ter wereld een volledig geëlektrificeerde duwboot met duwbakken voor de binnenvaart in gebruik. De e-Pusher, een geavanceerd elektrisch voortstuwingssysteem speciaal ontworpen voor duwbakken, levert schone en stille energie, vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en biedt een duurzaam alternatief voor traditionele diesel gestookte duwbakken. Cargill introduceert ook de e-Barges, die samen met de e-Pusher worden gebruikt voor emissievrij vrachtvervoer, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en de impact op het milieu wordt verminderd. Met deze innovatieve oplossingen zet Cargill een belangrijke stap naar een duurzame scheepvaartindustrie.

Voorloper in transitie
Met de lancering van de e-Pusher en e-Barges zet Cargill een belangrijke stap in de richting van duurzaam goederenvervoer. Deze innovatieve elektrische voortstuwingssystemen bieden een groen alternatief voor traditionele diesel gestookte schepen, en dragen bij aan de wereldwijde inspanningen om de impact van de scheepvaart op het milieu te verminderen. Met de e-Pusher en e-Barges toont Cargill zich als een voorloper in de transitie naar een duurzamere scheepvaartindustrie en zet het bedrijf een belangrijke stap richting een schonere en groenere toekomst.

Deel dit artikel