9 december 2019

CJ Hendriks breidt uit met loods voor gevaarlijke stoffen

CJ Hendriks Group heeft een nieuwe gevaarlijke stoffen loods gebouw aan de Latexweg in de Amerikahaven. Het betreft een uitbreiding 6.500 m2 op het bestaande aantal vierkante meters

CJ Hendriks Group heeft een nieuw warehouse voor verpakte gevaarlijke stoffen van 6.500 m2 in gebruik genomen. Met een loods breidt het bedrijf de opslag van deze stoffen flink uit. In de regio rond Amsterdam en Schiphol is een beperkte capaciteit aan opslag voor zogenoemde PGS15-stoffen. Deze gevaarlijke stoffen zijn stoffen die in de automobiel en chemische industrie worden gebruikt, maar ook in verzorgingsproducten en voedingsmiddelen voorkomen. De opslag vindt historisch veelal plaats rondom Rotterdam, maar met de komst van deze nieuwe loods is er sprake van een flinke uitbreiding van de capaciteit in de regio Amsterdams/Schiphol.

Verbetering vestigingsklimaat
De uitbreiding wordt door Femke Brenninkmeijer (director Energy, Cargo & Offshore Port of Amsterdam) aangemerkt als een verbreding van de logistieke dienstverlening in de regio die zorgt voor het verbeteren van het vestigingsklimaat. “Met de nieuwe PGS15 loods faciliteert CJHendriks Group de toenemende vraag naar specialistische opslag in onze regio.” De nieuwe loods wordt door het bedrijf aangemerkt als ‘state-of-the-art’. Het gebouw is klimaatneutraal en flexibele ingericht. De uitbreiding is voorzien van een CO2-blussysteem.

Deel dit artikel