16 augustus 2019

Commodity Centre Netherlands opent nieuwe terminal

Waar de Ruigoordweg in Westpoort tot voor kort nog eindigde op een rotonde, verrijst nu de nieuwe terminal van Commodity Center Netherlands BV (CCN). De Nederlandse vestiging van het Britse hoofdkantoor bouwde in één keer 60.000 vierkante meter en heeft nog eens de helft van deze opslagcapaciteit buiten beschikbaar.
CCN-Managing Director Bert Schalij poserend bij zijn nieuwe aanwinst

De bereikbaarheid van de nieuwe locatie is ideaal, omdat het nieuwe gebouw zich volledig langs het Noordzeekanaal tussen de havens van Afrika en Amerika bevindt. Elders in de haven van Amsterdam heeft CCN nog steeds opslagfaciliteiten van 20.000 vierkante meter.

Cacao, koffie en metalen
Met Bert Schalij aan het roer biedt de Amsterdamse terminal meer dan 30 jaar ervaring in de opslag en overdracht van grondstoffen. Het Nederlandse team onder zijn leiding beschikt binnenkort over circa vijftien werknemers. Honderdveertig mensen zijn respectievelijk actief op het hoofdkantoor in Engeland en België. In de haven van Amsterdam zal het grootste deel van de beschikbare vierkante meters worden gebruikt voor opslag en expeditie van cacao. Naar het voorbeeld van Engeland zullen metalen en koffie ook worden opgeslagen en doorgestuurd in Amsterdam.

Voorraadketenbeheer
Op grotere schaal is CCN een specialist in het aanbieden van toegewijde goederenopslag, wereldwijde expeditie en vierde partij logistiek (4PL). Het bedrijf is daarom ook een ketenregisseur die de beste oplossing zoekt voor de supply chain van de klant, van verzending en afhandeling van douane tot opslag en verdere distributie. Zoals te verwachten valt, voldoet de nieuwe Falcon-terminal van CCN aan de nieuwste certificering voor brandveiligheid.

Deel dit artikel