21 december 2020

Damen viert 100-jarige bestaan met lichtshow bij Shiprepair

Damen viert deze maand het 100-jarig bestaan. En omdat corona alle jubilarissen dit jaar dwingt creatief om te gaan met vieringen, trakteerde Damen Shiprepair de stad op een uitgebreide lichtshow. Tegelijkertijd heeft het bedrijf 60 platen aan ons buitenhek gehangen waarmee het de geschiedenis van Damen aan publiek duidelijk maakt. De werf staat onder leiding van oud-havenpenning winnaar Tjeerd Schulting.
Damen Shiprepair uit 100 jaar Damen in 60 panelen aan de muur en aan de hekken van het bedrijf

Tjeerd Schulting en Harco Groen weten elke keer met succes de Amsterdamse tak van de multinational Damen uit Gorinchem in de publiciteit te brengen. Additioneel aan het buitenspektakel liet het bedrijf ook nog een prachtige promotiefilm maken die je ook zou kunnen aanduiden als een onvervalste Amsterdamse smartlap.

Historie Shiprepair
Die geschiedenis begint voor Shiprepair al in 1987 als de vier gegraven dokken op het noordwestelijke deel van de NDSM-werf door scheepsreparatiebedrijf Shipdock Amsterdam BV worden overgenomen. In 2003 wijzigt die bedrijfsnaam in Amsterdam Ship Repair, vanaf 2005 in Shipdock BV en in januari 2015 in Damen Shiprepair Amsterdam. Dit bedrijf is één van de 140 vestigingen die Damen wereldwijd bestiert.

Deel dit artikel