29 maart 2021

DFDS verlengt samenwerking KVSA met 10 jaar

Het Deense DFDS blijft passagiers- en vrachtdiensten verzorgen op IJmuiden. Het bedrijf tekende hiertoe een nieuwe overeenkomst van tien jaar met maritiem dienstverlener KVSA. “Goed nieuws”, aldus Alexander Coesel, logistiek manager bij KVSA, “het contract zorgt voor continuïteit in de bedrijvigheid en werkgelegenheid binnen IJmuiden.
DFDS blijft gebruik maken van de Felisonterminal van KVSA in IJmuiden.

De samenwerking tussen KVSA en DFDS bestaat inmiddels al langer dan 25 jaar, maar toch vindt Coesel dit een bijzonder moment. “Voor zowel rederijen als voor KVSA is het vanwege covid-19 een lastig jaar. Dat in zo’n moeilijke tijd toch nog een contract wordt getekend voor 10 jaar is gedurfd en dat maakt dit toch speciaal.”

Stuwing en lading
De maritieme dienstverlener zal in het vernieuwde partnership met DFDS wederom optreden als verhuurder van de Felisonterminal bij de Kop van de Haven en zal de dagelijkse stuwing en lading verzorgen van de twee DFDS schepen, KING SEAWAYS en PRINCESS SEAWAYS. Beiden partijen kijken uit naar de succesvolle voortzetting van hun samenwerking én naar de terugkeer van hun business as usual.

Voor de rederijen en KVSA is het vanwege de uitbraak van covid-19 een lastig jaar.

KVSA voor efficiënte scheepvaart
De maritieme dienstverlener uit IJmuiden is met een breed scala aan maritieme en logistieke diensten als een spin in het web van de Europese zakelijke markt. Voor onder andere rederijen, agenten en cargadoors verzorgt KVSA het transport van goederen, personen en informatie. Geavanceerde ICT-oplossingen zijn bij alle divisies van KVSA de vanzelfsprekende basis voor de verschillende vormen van transport. Klik hier als je meer wilt weten over het aanbod van KVSA.

Deel dit artikel