29 augustus 2023

Dionne Ruurda nieuwe directeur AYOP

Op 1 september start Dionne Ruurda als de nieuwe directeur van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). Met uitgebreide ervaring in de offshore branche zal zij de energietransitie leiden.

Dionne Ruurda verwelkomt de kans om voort te bouwen op de proactieve en dynamische koers van AYOP, waarbij ze samenwerkt met leden en het AYOP-team. Voorheen was zij communicatieadviseur en projectmanager bij Tata Steel, Citymarketing Velsen en Techport, waar ze een essentiële rol speelde in netwerken en verbindingen tussen partijen.

Peter van de Meerakker, de nieuwe voorzitter van AYOP en algemeen directeur van Zeehaven IJmuiden NV, prijst haar relevante kennis en ervaring en benadrukt de ambitie van de Nederlandse overheid op het gebied van hernieuwbare energie. “We zijn heel blij met de komst van Dionne en de relevante kennis en ervaring die zij meebrengt. Ze kent veel van onze leden, hun behoefte en de branche. De ambitie van de Nederlandse overheid op het gebied van groei van hernieuwbare energie op zee is enorm groot, maar we kunnen dit. Het Noordzeekanaalgebied is tenslotte de regio die het best ontwikkeld is om deze ambitie te kunnen realiseren.”

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports
Met meer dan 120 leden vertegenwoordigt AYOP bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen actief in offshore olie & gas en windenergie in het Noordzeekanaalgebied. De focus ligt op offshore windonderhoud, gasexploratie, schepen en platformonderhoud, en demontage van offshore constructies en schepen. AYOP brengt de gehele keten samen en versterkt het Noordzeekanaalgebied als offshore regio. Het netwerk biedt volgens Dionne Ruurda cruciale voordelen en kansen voor de regio.

Ruurda: “Het unieke van AYOP is dat de gehele keten is vertegenwoordigd, en dat de leden elkaar weten te vinden. Niet alleen door onderlinge zakelijke samenwerking, maar ook door het bundelen van krachten en kennis om het Noordzeekanaalgebied als offshore regio nog beter op de kaart te zetten. Het netwerk geeft onze regio een belangrijke voorsprong en kansen.”

Deel dit artikel