4 mei 2020

Amports presenteert alternatief jaarprogramma

Het jaar 2020 zou in het teken staan van de jubileumviering van Amports. 75 jaar dé netwerk en marketingorganisatie voor de havens van Amsterdam, dat verdiende een groots jaar. Wegens de grote impact van het coronavirus hebben wij net als vele anderen echter moeten besluiten om de bijeenkomsten, waarbij geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, te annuleren of indien mogelijk op een andere wijze te organiseren.

Afgelopen week kondigde de organisatie van SAIL Amsterdam aan dat zij de 10e editie van SAIL ,‘met pijn in het hart’, hebben afgelast. Het team van PreSail IJmond melde hetzelfde. Dit besluit werd gemaakt naar aanleiding van de persconferentie op 21 april waarin minister-president Mark Rutte aankondigde dat alle evenementen tot en met 1 september niet door konden gaan. Een duivels dilemma volgens Mark Rutte, maar het besluit was in lijn met het advies van het zogeheten Outbreak Management Team (OMT) en noodzakelijk in de bestrijding van het virus.

Geen jubileumprogramma. Wel veel online communicatie
Het besluit van de regering heeft ook gevolgen voor het jaarprogramma dat Amports begin dit jaar presenteerde. Het idee was om het 75-jarige bestaan groots met de haven-community te vieren, maar vanwege de ontwikkelingen rondom het virus hebben wij besloten om dit jaar zo veel mogelijk online de verbinding te zoeken met onze leden en relaties. Veel van onze evenementen zullen worden omgedoopt tot online bijeenkomsten en er zullen meer online marketingactiviteiten plaatsvinden. Eind mei verwachten wij namelijk onze eerste E-zine, de online versie van het magazine Ways to Sea.

In de machinekamer gaat online
Een aantal events zoals de HavenBBQ en het Amports Golftoernooi zijn moeilijk om online te organiseren, maar virtuele netwerkbijeenkomsten om leden te ontmoeten, online seminars -een webinar- of zelfs online rondleidingen bij diverse havengerelateerde bedrijven kunnen wel worden opgezet. Een aantal initiatieven zoals de wekelijkse virtuele koffie calls zijn al van start gegaan, maar de grote ‘live’ events staan deze maand op het menu. Amports organiseert op 11 mei de eerste ‘In de Machinekamer’ livestream rondleiding bij Central Mudplant and Fluid Services (CMF) in Velsen-Noord. Een week later – op 20 mei – staat het webinar ‘Economische scenario’s voor transport en logistiek in de haven van Amsterdam’ op het programma, in samenwerking met ING Bank, Port of Amsterdam en ORAM.

Meer informatie
Benieuwd naar ons jaarprogramma? Bekijk nu onze agenda hier en/of geef je alvast op voor de online ‘In de Machinekamer’ op 11 mei! Houd onze website en sociale media kanalen goed in de gaten voor eventuele wijzigingen of toevoegingen aan onze agenda.

Deel dit artikel