1 oktober 2019

Energietransitie op het menu Havendebat 10 oktober

Het bedrijfsleven, brancheverenigingen en het Havenbedrijf gaan op 10 oktober a.s. met elkaar in debat over de in transitie verkerende haven van Amsterdam

Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door NT Publishers, uitgever van onder meer Nieuwsblad Transport. Partijen ‘kruisen de degens met elkaar’ in De Patronage in Zaanstad.

Impact
De landelijke en Europese doelstelling ten aanzien van het klimaat zijn ambitieus, net als de veranderingen die hier uit voortvloeien. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de toekomst van waterstof in de haven, synthetische kerosine en de Hemweg centrale in de haven. Wie neemt de verantwoordelijkheid over de toekomst van de haven? En hoe gaan we de benodigde energie opwekken om de zowel de stad als de haven draaiende te houden? Het draait op 10 oktober met name om de impact die transitie heeft op de haven en daarin opererende bedrijfsleven.

Sprekers
Enkele sprekers die samen met het publiek het debat aan zullen gaan zijn: Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam), Kees Noorman (directeur bij Ondernemersorganisatie ORAM), Alexander van Ofwegen (directeur Vattenfall Warmte Nederland), Misha Valk (head of Future Fuels bij SkyNRG), Ulco Vermeulen (director business development bij Gasunie), Ad van Wijk (professor en duurzaam ondernemer), Anna Veltkamp (winnaar jongerendebat) en Annemarie Manger (director Engineering bij Tata Steel in Europe).

Deel dit artikel