17 april 2020

Eric Wiebes op bezoek bij Tata Steel Nederland

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat nam gisteren een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden en zag hoe het staalbedrijf met inachtneming van de coronamaatregelen doorgaat met het produceren van hoogwaardig staal.

Wegens de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) is een 1,5 meter samenleving én economie onvermijdelijk. Veel ondernemers hebben gepaste maatregelen moeten treffen om het voor hun werknemers zo veilig mogelijk te maken. Zo ook staalgigant Tata Steel. Eric Wiebes, Minister van economische zaken en Klimaat, kreeg een kijkje achter de schermen bij het bedrijf en een toelichting van directievoorzitter Theo Henrar.

De minister bezoekt momenteel verschillende bedrijven om de 1,5 meter economie in de praktijk te zien. Volgens Wiebes is het belangrijk dat de maatregelen goed in acht worden genomen. Alleen op die manier kunnen mensen veilig blijven werken. Volgens Wiebes is Tata Steel een goed voorbeeld van een bedrijf die ondanks de coronacrisis door blijft draaien. Over Tata Steel zegt Wiebes het volgende: ‘”De economie moet blijven draaien waar het kan. Hier is de 1,5 meter samenleving geïmplementeerd en kunnen de werknemers van Tata Steel op een veilige manier aan de slag.”

Bekijk hier de video van het bezoek van de minister aan Tata Steel in IJmuiden

Credits: Twitter Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Deel dit artikel