22 juni 2021

Eurotank tekent contract voor groene stroom

Eurotank Amsterdam (ETA) en Euro Tank Terminal (ETT) hebben in samenwerking met Scholt Energy een exclusief contract getekend om beiden terminals te verduurzamen. De gehele stroombehoefte van de terminal wordt groener gemaakt doordat de levering van windenergie door deze overeenkomst tot 2027 (met optie op verlenging) wordt gegarandeerdDe Nederlandse terminals van VTTI zullen straks 100% worden aangedreven door Nederlandse groene stroom.  Dit verlaagt de CO2-uitstoot en draagt zo bij aan de klimaatdoelen op het gebied van koolstofneutraliteit. De groene energielevering is gedekt door Garanties van Oorsprong (GvO’s) die aantonen dat deze wordt opgewekt door windturbines van windpark Giessenwind.

Stappen in verduurzaming Naast windenergie maken ETA en ETT ook gebruik van zonne-energie. Afgelopen jaar zijn beide terminals gestart met grote zonnepanelenprojecten. De stroom die hiermee wordt opgewekt voorziet in een deel van de energiebehoefte. Ook zijn ETT en ETA overgestapt op elektrische auto’s on site, met het doel alle bedrijfsauto’s te vervangen door elektrische auto’s. Daarnaast zet Eurotank Amsterdam (ETA) belangrijke stappen in haar ambitie om in opslag van hernieuwbare energie te voorzien door te investeren in het ombouwen van gasolie. Lees hier meer over die ambitie (hyperlink)-tanks

Oudste terminal van Amsterdam
De terminal van EuroTank Amsterdam -onderdeel van internationaal tankopslagbedrijf VTTI- is een van de oudste terminals in de haven van Amsterdam. Op de locatie staan momenteel ruim 210 stalen tanks met een gezamenlijke inhoud van ruim 1,3 miljoen kubieke meter. Deze worden gebruikt voor de opslag van benzine, gasolie, diesel en kerosine.

Deel dit artikel