9 oktober 2019

Fabriek Chocolatemakers rijgt primeurs aan elkaar in haven

Ze produceerden al 100% CO2-neutrale chocolade. En nu zijn ze ook de eerste echte bezoekbare chocoladefabriek van Nederland: Chocolatemakers. Deze week opende het bedrijf haar deuren. Enkele honderden fans bezochten de kick-off. Inclusief het team dat 25oo kilo chocoladerepen naar Duitsland fietst
Gratis reep van Chocolatemakers tijdens de officiële opening van de nieuwe fabriek

“In de fabriek kun je zien hoe èchte chocolade gemaakt wordt, van boon tot reep. Een reep chocolade is niet zomaar iets dat uit een fabriek rolt; cacao is een mooi natuurproduct. De omstandigheid waarin een boon groeit bepaalt de smaak. Met tijd en vakmanschap kun je een bijzonder en kwalitatief product maken, dat ook nog eens bijdraagt aan een mooiere wereld. Dat kan nu iedereen komen beleven,’ vertellen Rodney Nikkels (48) & Enver Loke (45), oprichters van Chocolatemakers. Vanaf januari starten er speciale tours op vrijdagmiddag waar je je nu al voor kunt inschrijven.

Nieuwe reep 30% melkchocolade en koffie
Tijdens de opening werd de nieuwe smaak gelanceerd die vanaf vandaag van de band rolt. Een reep met 30% melkchocolade van cacao uit Peru met een vleugje koffie van een duurzame coöperatie uit Colombia. Santiago Paz Lopez, van boerencoöperatie Norandino uit Peru die de cacao voor de nieuwe reep maakte, onthulde de reep. ‘We werken al sinds 2011 samen met Chocolatemakers en delen dezelfde visie over ambachtelijke, kwaliteitschocolade. In deze reep proef je een hele toegankelijke, maar tegelijkertijd rijke cacaosoort. We zijn trots op het product en om hier te zijn vandaag”, aldus Paz Lopez.

Deel dit artikel