6 april 2020

Femke Brenninkmeijer nieuwe CEO van de Rotterdamse NPRC

Amports Lid NPRC werft Femke Brenninkmeijer als nieuwe directeur van binnenvaartcoöperatie NPRC, de op twee na grootste binnenvaartorganisatie op de Europese wateren. Brenninkmeijer is thans hoofd Energy, Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam. Met de keuze voor Brenninkmeijer kiest de NRPC voor een energieke vrouw die verbreding en verduurzaming nastreeft.


Brenninkmeijer verlaat het Amsterdamse havenbedrijf na een periode van bijna twaalf jaar. Zij gaf met succes leiding aan het huidige commerciële cluster Energy, Cargo en Offshore. Bij het havenbedrijf stond ze garant voor een succesvolle agenda van transitie in grondstoffen, marktverbreding, verduurzaming en diversificatie.

Brenninkmeijer is uiteraard blij met haar aanstelling. “Ik kijk ernaar uit om het NPRC-team te gaan leiden en voor de coöperatie aan de slag te mogen gaan. De opgave is er de laatste weken alleen maar uitdagender op geworden.” En ze ziet mogelijkheden voor het verstevigen van de positie van de binnenvaartsector. “Ik zie kansen in markten waar we nu nog geen focus op hebben. En, in bredere zin, tijdens de corona-crisis wordt het wederom duidelijk dat logistiek tot de cruciale beroepen behoort. Dat de samenleving veel afhankelijker van de sector is dan zij zich normaliter beseft. Het huidige besef mag gedurende mijn periode best tot een herwaardering leiden.” Brenninkmeijer volgt als CEO Stefan Meeusen op. Meeusen zwaait na 10 jaar NPRC af in april van 2020 en start per 18 mei als directeur bij Peterson Inspection & Logistics.

Over de NPRC

De NPRC vervoert met een veelzijdige vloot jaarlijks meer dan 14 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen en is de grootste Nederlandse aanbieder van vervoer over water. De coöperatie werkt voor een groot aantal verladers in diverse branches en heeft kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Mannheim en Duisburg. Contact opnemen met NPRC? klik dan hier

Bron: Persbericht NPRC

Deel dit artikel