8 mei 2019

First State koopt Vopak

“De aangekondigde overname door First State Investments is een goede stap voor onze Westpoort terminal”, aldus Ramon Ernst, managing director bij Vopak en nu ook bij de nieuwe eigenaar. “First State heeft een lange-termijn focus gericht op groei”.
De voorbereidingen voor de overgang zijn inmiddels in volle gang. “Dit betekent nu veel extra werk, want onze terminal is op veel manieren verbonden aan Vopak. De overgang biedt kansen om een aantal zaken naar onze eigen behoefte in te richten en ons bedrijf verder uit te bouwen. Dat geeft onze organisatie veel positieve energie.”

Ook Hamburg en Algeciras
Het nieuws dat Vopak een koper had gevonden voor de 1,2 miljoen kubieke meter grote benzineopslag in de Amsterdamse haven, kwam begin april naar buiten. De nieuwe eigenaar First State Investments neemt behalve in Amsterdam ook olieterminals in Hamburg en het Spaanse Algeciras over van Vopak. Vopak had vorig jaar al aangekondigd de mogelijkheid te onderzoeken van de verkoop van vier Europese terminals. De vierde uit dat rijtje, in Estland, werd eerder al verkocht.

Lange termijn
First State, de internationale tak van de Australische investeringsmaatschappij Colonial First State, presenteert zich als een investeerder in belangrijke infrastructuur. De Europese olieterminals zijn gekocht voor de lange termijn, aldus topman Marcus Ayre in het persbericht. De opslagterminal in de Afrikahaven is nog relatief nieuw en stamt uit 2011.

Klik hier voor het persbericht over de overname.

Deel dit artikel