21 november 2023

Forkliftcenter gaat heftrucks leveren aan Grimaldi

Forkliftcenter is een nieuwe overeenkomst aangegaan met de scheepvaart gigant Grimaldi Group om in totaal 59 heftrucks en havenapparatuur te leveren. Grimaldi is sinds kort gevestigd in de haven van Amsterdam, waar ook de hoofdlocatie van Forkliftcenter zich bevindt.

De samenwerking betekent dat Forkliftcenter het Italiaanse scheepvaartbedrijf zal voorzien van maar liefst 59 machines, variërend van skid-steer loaders omgebouwd tot autoduwers en zware vorkheftrucks met speciale toevoegingen. De leveringen van de nieuwe apparatuur zijn al begonnen.

Apparatuur aangepast op de behoeftes van Grimaldi
De apparatuur is afgestemd op de specifieke behoeften van de Grimaldi Group en hun gevarieerde werkgebieden. Zo hebben de 42-ton vorkheftrucks geïntegreerde rotatoren voor het laden en lossen van bulkcontainers. De skid-steer loaders zijn volledig omgebouwd om als autoduwers te dienen.

De wendbaarheid van de machines maakt ze perfect voor gebruik in de nauwe ruimtes op scheepsvaartuigen die doorgaans een uitdaging vormen, zegt Forkliftcenter. “De apparatuur is gekozen niet alleen vanwege de uitstekende prestaties, maar ook vanwege de toezeggingen die Forkliftcenter en Grimaldi hebben gedaan. De overeenkomst strekt zich uit tot verder dan het sourcen en leveren van apparatuur.”

Service en onderhoud
Forkliftcenter zal ook het onderhoud en de service van de havenapparatuur van Grimaldi uitvoeren via zijn wereldwijde servicenetwerk. Deze uitgebreide service wordt geleverd via het uitgebreide wereldwijde servicenetwerk van het bedrijf met vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, West-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dit is niet de eerste keer dat Forkliftcenter met Grimaldi heeft samengewerkt. “We hebben voor het eerst meer dan tien jaar geleden met Grimaldi samengewerkt,” zegt Bjørn André de la Porte, CEO en eigenaar van de Forkliftcenter-groep. “Deze nieuwe overeenkomst, inclusief onderhoud en service, bouwt voort op die basis en zet een sterke samenwerking voort.”

Mario Fuduli, hoofd van de inkoopafdeling van de Grimaldi Group, zei: “We zijn blij om onze samenwerking met Forkliftcenter voort te zetten en uit te breiden, in wederzijds belang van beide groepen. Via deze nieuwe overeenkomst kunnen we onze vrachtafhandelingsactiviteiten verder versterken met ultramoderne apparatuur.”

Deel dit artikel