2 juli 2020

Industriële brandweerpost is officieel verhuisd

Gezamenlijke Brandweer Amsterdam is officieel verhuisd naar de nieuwe kazerne gelegen. De GBA is sinds 1 april operationeel en is gespecialiseerd in industriële – en scheepsbrandbestrijding. Daarnaast draagt GBA zorg voor basis brandweerzorg in het havengebied. De gemeenschappelijke brandweer is een publiek-private samenwerking van drie partijen: de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, Port of Amsterdam en bedrijven uit de haven.

Eerder dit jaar werd bekend dat de nieuwe industriële bandweerpost in het Westelijk Havengebied operationeel was en de tijdelijke kazerne kon verlaten. Op 1 juli mocht de brandweer dan eindelijk de nieuwe kazerne gelegen aan de Galwin Nr.3 te Amsterdam in gebruik nemen. Bekijk de video voor de rondleiding door het nieuwe gebouw!

De Gezamenlijke Brandweer Amsterdam
De GBA is een publiek/private samenwerkingsorganisatie binnen het Westelijk Havengebied van de gemeente Amsterdam en gespecialiseerd op industriële incidentbestrijdingen. In dit gebied hebben bedrijven die zijn aangewezen voor bedrijfsbrandweertaken, de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland en het Havenbedrijf (Port of Amsterdam) de handen in één geslagen. Ook ondernemersvereniging ORAM was betrokken bij de totstandkoming van de GBA. ORAM-directeur Kees Noorman: “Door een bundeling van krachten is calamiteitenbestrijding beter te organiseren. Dat is van groot belang in dit gebied met specifieke (brand)veiligheidsissues. Daarnaast laten de bedrijven in de haven hiermee gezamenlijk zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.”

Deel dit artikel