13 mei 2022

Gerenoveerde Zeemanshuis is geopend!

Het vernieuwde clubhuis voor zeevarenden in Amsterdam is in mei officieel geopend door Koen Overtoom Het Zeemanshuis – Seamens centre Amsterdam- heeft  tijdens corona een volledige make-over ondergaan. Voorzitter Jurriaan Blom kijkt uit naar de nieuwe stroom bezoekers. 

Zeevarenden uit allerlei windstreken vinden bij het Zeemanshuis een veilige plek waar ze kunnen ontspannen met gelijkgestemden die hen indien nodig kunnen helpen hun weg te vinden naar een simkaart, havenarts- of dominee. Voor corona bezochten zo’n 15.000 zeevarenden het clubhuis.  ‘Mensen komen hier voor een luisterend oor, maar ook om te ontspannen met een potje biljart of tafeltennis’ vertelt voorzitter Jurriaan Blom. 

Hoewel de coronamaatregelen zijn afgeschaald is de oorspronkelijke situatie nog niet helemaal hersteld. De bemanningsleden verlaten zelden het schip en zijn een stuk voorzichtiger geworden. Blom hoopt echter dat het de komende maanden drukker gaat worden. Het vervoer naar het Zeemanshuis is geregeld. Het personeel van het clubhuis haalt de bemanning gratis op van het schip met een elektische bus en brengen hen ook weer terug. Het is dus vrij gemakkelijk om het Zeemanshuis te bezoeken. 

Het vernieuwde Zeemanshuis 
De heropening van het vernieuwde Zeemanshuis vond plaats onder vrienden van het clubhuis. Havenbedrijven uit het Noordzeekanaalgebied die het Zeemanshuis door dik en dun steunen. De renovatie van het Zeemanshuis is mede mogelijk gemaakt door deze vrienden en door Port of Amsterdam. Volgens Koen Overtoom is zo’n clubhuis heel belangrijk voor zeevarenden. Tijdens zijn speech riep hij de havengemeenschap dan ook op om te zorgen dat het Zeemanshuis een plek blijft waar zeevarenden op terug kunnen vallen zodat ze ver van huis toch een beetje een thuisgevoel kunnen hebben.   

Steun Seamens Centre Amsterdam! 
Nieuwe vrienden en donateurs zijn enorm welkom bij het Zeemanshuis. Wil je een steentje bijdragen en doneren? Neem contact op met voorzitter Jurriaan Blom via centre@seamensclub-amsterdam.nl

Deel dit artikel