15 september 2023

Ghana Cocoa Freight Conference smaakt naar meer

Port of Amsterdam, Spliethoff en Katoen Natie kijken terug op een succesvolle jaarlijkse editie van de Ghana Cocoa Freight Conference. In Het Scheepvaartmuseum ontvingen de organisatoren een delegatie van de Ghana Cocoa Marketing Company, Ghana Shippers’ Authority en andere bedrijven.

De Cocoa Freight Conference draagt bij aan het behouden en verbeteren van de algehele hoge kwaliteit van de Ghanese cacao en de toeleveringsketen door belangrijke aspecten te bespreken, zoals de omgang met cacao tijdens het laden en lossen, het verbeteren van de transittijden, vochtbeheersing en andere zaken. Deze aspecten zijn essentieel voor het waarborgen van de hoge kwaliteit van de Ghanese cacao.

Grootste ter wereld
Amsterdam heeft de grootste cacaohaven ter wereld en speelt dus een belangrijke rol in de supply chain vanuit Ghana en de rest van de wereld. Tijdens de laatste dag van de conferentie waren er belangrijke sprekers, leerzame presentaties en vooral veel gezelligheid en saamhorigheid.

Artikel in Ways to Sea
Tijdens de start van het cacaoseizoen in oktober verschijnt er een artikel in Ways to Sea over de Cocoa Freight Conference. Klik hier om het e-zine in jouw mailbox te ontvangen zodat jij als eerste op de hoogste wordt gesteld wanneer het artikel online staat.

Deel dit artikel