28 september 2021

Havengildediner gaat (vooralsnog) door!

Het 76ste Havengildediner staat op dit moment gepland op 26 november a.s. Vorig jaar organiseerde Amports door de lockdown als gevolg van corona een online TV-uitzending ‘Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner’. Dit jaar wijst alles erop dat we elkaar gaan treffen bij Hotel Okura Amsterdam. Wel met een testen voor toegang policy!

De 76e editie van het Havengildediner staat geheel in het teken van 76 verhalen uit de haven’. Deze verhalen komen zowel tijdens het diner als in een speciale uitgave van ons magazine Ways to Sea tot uitdrukking. Van persoonlijke herinneringen uit de haven tot de start van het vijfjarige evenement SAIL en de oprichting van de Vereeniging De Amsterdamsche Haven tot Havenstad. Het is een ode aan de rijke geschiedenis en de hoopvolle toekomst van de havens van Amsterdam. 

Save the date 
Inmiddels is de Save the Date verstuurd. Binnenkort valt ook de gedrukte uitnodiging op de deurmat. In verband met de huidige coronamaatregelen heeft het diner een testen voor toegang policy. Hierdoor mogen wij net zoals voorgaande jaren een volle zaal mensen ontvangen en kan de 1,5 meter afstand worden losgelaten.  

Trossen Los! Het alternatieve Havengildediner 
Afgelopen editie vond wegens de pandemie een online alternatief voor het Havengildediner plaats. De TV-uitzending Trossen Los! bracht in 2020 een digitale ode aan de haven, waarin presentator Jort Kelder diverse tafelgasten ontving en cabaretier Micha Wertheim de kijkers thuis aan het lachen kreeg. Uiteraard werd ook de Havenpenning door Wethouder Victor Everhardt uitgereikt. Vorig jaar ging de penning naar de CEO van Port of Amsterdam, Koen Overtoom. Een geslaagd alternatief, maar toch hebben we het diner gemist. Wij kijken er daarom in ieder geval naar uit om de gasten weer te kunnen verwelkomen tijdens het diner op 26 november! 

Deel dit artikel